Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Obama Şerif'i Beyaz Saray'da ağırlayacak

Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, Washington'a 3 günlük resmi ziyaretinin son gününde, ABD Başkanı Barrack Obama ile bugün Beyaz Saray'da bir araya gelecek.Şerif'in görüşmede İnsansız Hava Aracı (İHA) saldırılarını gündeme getirmesi...

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2013 10:24
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2013 10:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, Washington'a 3 günlük resmi ziyaretinin son gününde, ABD Başkanı Barrack Obama ile bugün Beyaz Saray'da bir araya gelecek.Şerif'in görüşmede İnsansız Hava Aracı (İHA) saldırılarını gündeme getirmesi bekleniyor.
Washington ziyareti çerçevesinde ABD Barış Enstitüsü'nde konuşan Şerif, karşılıklı güven eksikliği ve şüphelerin oluşturduğu engelleri taze ve daha açık bir zihinle aşmak için çaba sarf ettiğini söyledi. Pakistan’ın en büyük sorununun terör ve radikalizm olduğunu dile getiren Şerif, son 10 yılda terör ve radikalizme 40 bin kurban verdiklerini kaydetti.
Beyaz Saray sözcüsü Jay Carney, ‘’Obama, Şerif ile görüşmesinde bölgede uluslararası güvenlik ve refaha katkıda bulunacak güvenli, istikrarlı ve müreffeh bir Pakistan umduğunu vurgulayacak.’’ açıklamasında bulundu.
Görüşmede ABD'nin İHA saldırıları, Afganistan'daki ABD askerlerinin durumu ve bölgede istikrar ve güven adına neler yapılabileceği masaya yatırılacak.
Bu arada geçtiğimiz mayıs ayı seçimlerinden zaferle çıkan Navaz Şerif Beyaz Saray'a ilk kez konuk oluyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.