Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Obama, Küba Devlet Başkanı Raul Castro İle Görüştü

Küba’yı 88 yıl aradan sonra ilk ziyaret eden ABD Başkanı olan Barack Obama, Küba Devlet Başkanı Raul Castro ile bir araya geldi.Küba’da 1959 yılındaki komünist devrimin ardından kesilen ABD-Küba ilişkilerinin 2014 yılında yeniden tesis...

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2016 17:51
Haber Güncellenme Tarihi: 21.03.2016 17:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Küba’yı 88 yıl aradan sonra ilk ziyaret eden ABD Başkanı olan Barack Obama, Küba Devlet Başkanı Raul Castro ile bir araya geldi.
Küba’da 1959 yılındaki komünist devrimin ardından kesilen ABD-Küba ilişkilerinin 2014 yılında yeniden tesis edilmesinin ardından Küba’ya 3 günlük ziyaret düzenleyen ABD Başkanı Barack Obama, Küba Devlet Başkanı Raul Castro ile görüştü. Devrim Sarayı’nda Raul Castro tarafından resmi törenle karşılanan Obama, daha sonra Castro ile görüşmeye geçti. Obama, Castro ile görüşmesinden önce Küba’nın ulusal kahramanı Jose Marti’nin anıtını da ziyaret etti.
Obama’ya Küba ziyaretinde ailesi, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve birçok senatör ve milletvekili de eşlik ediyor. Obama, Küba’daki temasları kapsamında Küba devlet televizyonuna konuk olacak ve çeşitli etkinliklere katılacak. Küba milli beyzbol takımı ile Tampa Bay Rays takımı arasındaki beyzbol maçını izleyecek olan Obama, Küba halkına hitap edecek ve çeşitli etkinliklere katılacak.
Küba’yı en son 1928 yılında ABD Başkanı Calvin Coolidge ziyaret etmişti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.