Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Obama, Hollande ile NSA dinlemelerini görüştü

Amerikan Ulusal Güvenlik Ajansı’nın (NSA) Fransa’da 70 milyon telefon görüşmesini dinlediği iddiaları sonrası ABD Başkanı Barack Obama ve Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande telefon görüşmesi yaptı. Görüşmede basında çıkan iddialar...

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2013 06:18
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2013 06:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Amerikan Ulusal Güvenlik Ajansı’nın (NSA) Fransa’da 70 milyon telefon görüşmesini dinlediği iddiaları sonrası ABD Başkanı Barack Obama ve Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande telefon görüşmesi yaptı.

Görüşmede basında çıkan iddialar değerlendirildi. Obama, Amerikalıların güvenlik kaygıları ile diğer insanların gizlilik kaygıları arasındaki dengenin sağlanabilmesi adına ABD’nin istihbarat toplama yöntemini gözden geçireceklerini dile getirdi. İki lider söz konusu meselelerin diplomatik kanallarla görüşülmeye devam edilmesi konusunda fikir birliğine vardı.

Beyaz Saray, yaptığı yazılı açıklamada, “ABD ve Fransa dost ve müttefiktir; güvenlik ve istihbarat dahil çok çeşitli konularda yakın işbirliği içindedir” ifadelerine yer verdi. Görüşmede ayrıca Suriye’de devam eden iç savaş konusu ele alındı. Krizin çözümünde politik yolun önemine vurgu yapıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.