Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Obama, Hindistan'ın Cumhuriyet Bayramı geçit törenine katıldı

ABD Başkanı Barack Obama, Hindistan’a resmi ziyaretinin ikinci gününde, ülkenin 66. Cumhuriyet Bayramı geçit töreninde onur konuğu oldu.Her iki taraf dün, ABD şirketleri sivil nükleer teknoloji ile Hindistan'a tedarik sağlayacak anlaşma üzerinde...

Haber Giriş Tarihi: 26.01.2015 13:03
Haber Güncellenme Tarihi: 26.01.2015 13:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Obama, Hindistan'ın Cumhuriyet Bayramı geçit törenine katıldı
ABD Başkanı Barack Obama, Hindistan’a resmi ziyaretinin ikinci gününde, ülkenin 66. Cumhuriyet Bayramı geçit töreninde onur konuğu oldu.

Her iki taraf dün, ABD şirketleri sivil nükleer teknoloji ile Hindistan'a tedarik sağlayacak anlaşma üzerinde bir adım atıldığını duyurmuştu. Anlaşmada bir yıl geçerli olarak 100 milyar dolardan ikili ticaretin beş kat arttırılması ve savunma projelerinde işbirliği oluşturmak için söz verildiği öğrenildi. Hindistan Başbakanı Narendra Modi ise yapılan işbirliği için "yeni yolculuk" ifadesini kullandı.

Dün sabah Başkent Yeni Delhi’ye gelen Obama’yı, bizzat Hindistan Başbakanı Narendra Modi karşılamıştı. Başbakan Modi’nin tokalaşıp Obama'ya sarılması dikkat çekmişti.

Öte yandan, Hindistan'da ziyaretlerini sürdüren Obama, bugün ana muhalefetteki Kongre parti liderleri ile bir araya gelecek ve iş zirvesinde konuşma yapacak.

Ayrıca, dünyanın 7 harikasından biri olan Taçmahal’a First Lady Michelle’le gitmesi planlanan Obama’nın ziyaretini kısa kesip, vefat eden Kral Abdullah bin Abdülaziz için Kraliyet Ailesi'ne taziyede bulunmak üzere Suudi Arabistan’a gideceği belirtiliyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.