Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Obama, Çin Devlet Başkanı Jinping ile görüştü

ABD Başkanı Barack Obama, G20 Zirvesine katılmak üzere geldiği Hangzhou’da Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ile bir araya geldi.Çin’in başkenti Hangzhou, bu yıl 11’incisi düzenlenen G20 Zirvesi’ne ev sahipliği yapıyor. Türkiye’yi Cumhurbaşkanı...

Haber Giriş Tarihi: 03.09.2016 16:24
Haber Güncellenme Tarihi: 03.09.2016 16:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ABD Başkanı Barack Obama, G20 Zirvesine katılmak üzere geldiği Hangzhou’da Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ile bir araya geldi.
Çin’in başkenti Hangzhou, bu yıl 11’incisi düzenlenen G20 Zirvesi’ne ev sahipliği yapıyor. Türkiye’yi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın temsil edeceği zirveye ABD Başkanı Barack Obama, Almanya Başbakanı Angela Merkel, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon ve İtalya Başbakanı Matteo Renzi’nin yanı sıra çok sayıda devlet ve hükümet başkanı katılacak. Liderler, Suriye ve terör konularının gündemin ilk maddeleri arasında yer alacak zirveye için Hangzou kentine gelmeye başladı.
ABD Başkanı Barack Obama, yarın başlayacak zirve öncesinde bugün Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ile bir araya geldi. Heyetlerarası gerçekleştirilen görüşmede ABD Dışişleri Bakanı John Kerry de hazır bulundu. Görüşmede ABD-Çin işbirliğinin yanı sıra bölgesel ve küresel konular da ele alınıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.