Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Obama ‘11 Eylül’ Gölgesinde Suudi Kralıyla Görüştü

ABD Başkanı Barack Obama, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz ile Riyad’da bir araya geldi. 11 Eylül saldırılarından Suudi Arabistan’ın sorumlu tutulmasını içeren yasa tasarısının ABD Kongresine gönderilmesinin beklendiği bu günlerde...

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2016 17:10
Haber Güncellenme Tarihi: 20.04.2016 17:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ABD Başkanı Barack Obama, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz ile Riyad’da bir araya geldi. 11 Eylül saldırılarından Suudi Arabistan’ın sorumlu tutulmasını içeren yasa tasarısının ABD Kongresine gönderilmesinin beklendiği bu günlerde bu görüşmenin olması dikkat çekti.
Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) ile ABD arasında Riyad’da yarın gerçekleştirilecek toplantıya katılmak ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere Suudi Arabistan’a gelen ABD Başkanı Barack Obama, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz ile bir araya geldi. Obama ile Kral Selman arasındaki görüşmede 11 Eylül saldırılarından Suudi Arabistan’ın sorumlu tutularak hayatını kaybedenlere tazminat ödenmesinin yolunu açacak yasa tasarısı ile Suriye ve düşük petrol fiyatlarının da ele alındığı ifade edildi. ABD Temsilciler Meclisi Adalet Komitesinden geçerek ABD Kongresine sunulması beklenen yasa tasarısı nedeniyle Riyad yönetimi büyük tepki göstermiş hazine bonoları dahil ABD’deki 750 milyar dolarlık Suudi varlığını satmakla tehdit etmişti.
Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, önceki gün yaptığı açıklamada yasa tasarısının ABD Kongresinden geçmesi durumunda Obama’nın veto edeceğini açıklamıştı. Terör örgütü El Kaide tarafından 11 Eylül 2001 tarihinde New York’taki ikiz kulelere düzenlenen saldırıları gerçekleştiren 19 kişiden 15’inin Suudi Arabistan vatandaşı olduğu iddia edilmişti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.