Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

O ülke de Gülen'i istedi!

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe kalkışması Türk ekonomisine darbe vuramadı. Hain darbe girişimi, Türkiye'nin imzaladığı ekonomi ve işbirliği anlaşmalarını sekteye uğratmadı. Anlaşmaların son süratle devam ettiği ve Türkiye'nin verdiği sözleri yerine getirdiği belirtiliyor.

Haber Giriş Tarihi: 02.08.2016 15:16
Haber Güncellenme Tarihi: 02.08.2016 15:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
O ülke de Gülen'i istedi!
Türkiye'nin Afrika açılımında önem verdiği ülkelerin başında yer alan Kenya'daki yatırımları da devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Haziran ayında gerçekleştirdiği ziyaret çerçevesinde Kenya ile birçok alanda işbirliği anlaşmaları imzalandı.

Büyükelçi açıkladı: Anlaşmalarımız sekteye uğramadı

The Star'da yer alan habere göre, Türkiye'nin Kenya Büyükelçisi Deniz Eke, başarısız darbe kalkışması sonrası yaptığı açıklamada, “Başarısız darbe kalkışması Türkiye'nin Kenya ve diğer ülkelerle ilişkilerini etkilemez" dedi. Eke, iki ülke arasında imzalanan anlaşmaların da sürdüğünü belirtti.

TİKA: Etkilemeyecek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Kenya'daki ve bölgedeki hiçbir projeyi etkilemeyeceğini açıkladı. TİKA'nın Program Koordinatörü Mete Anaç ise, “Kalkışma Türkiye'nin Kenya'ya verdiği taahhütleri etkilemeyecek. Bizim su, sağlık, tarım ve ekonomi alanlarındaki projelerimiz devam edecek. Bu programları daha da genişletmek niyetindeyiz" dedi.

"Türkiye ile birlikteyiz"

Kenya'nın Isiolo Valisi ise Türkiye'nin bölgedeki çalışmalarını ve mülteci sorununda üstlendiği rolü överek, "Türkiye uluslararası alanda büyük bir oyuncu ve bölgenin istikrarına katkıda bulunmaktadır. Biz onlarla birlikteyiz" dedi. Garissa Valisi Nathif Jama ise Türkiye'nin kalkınma projelerinin ülkelerine çok büyük katkısı olduğunu belirterek, “Türkiye ile gurur duyuyoruz" dedi.

Türkiye'nin Kenya Büyükelçisi Eke ise, Türkiye'de ilan edilen OHAL'in FETÖ ile daha etkin mücadele etmek için önemli olduğunu belirtti. FETÖ'nün sadece Türkiye için değil diğer ülkeler için de tehdit olduğunu belirten Eke, “FETÖ hedeflerine ulaşmak için hiçbir sınır, ilke ya da kural tanımıyor" dedi.

Kenya iade için başvurdu

FETÖ'nün elebaşı Gülen'i iade edilmesi için ABD'ye başvuru talebinde bulunduklarını belirten Eke, FETÖ'nün mensuplarının gizlilik içinde hareket ederek hedeflerine ulaşmaya çalıştığını söyledi. FETÖ'nün kendisini barış yanlısı bir dini hareket olarak gösterdiğini belirten Eke, ancak bu terör yapılanmasının devletin güvenlik, yargı ve istihbarat kurumlarına sızmaya çalıştığını ve yasadışı faaliyetlerin içinde yer aldığını vurguladı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.