Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

NSA ve CIA’nin eski başkanı General Hayden’a Twitter şoku

Amerika’nın en önemli istihbarat örgütleri olarak bilinen CIA ve NSA’in başkanlığını da yapmış olan Emekli General Michael Hayden, Washington-New York arası hızlı tren yolculuğu sırasında skandala imza attı. Perşembe akşamı Washington’dan...

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2013 12:24
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2013 12:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Amerika’nın en önemli istihbarat örgütleri olarak bilinen CIA ve NSA’in başkanlığını da yapmış olan Emekli General Michael Hayden, Washington-New York arası hızlı tren yolculuğu sırasında skandala imza attı.

Perşembe akşamı Washington’dan New York’a hareket eden Hayden, tren yolculuğu sırasında adının açıklanmaması koşuluyla bir gazeteciye verdiği söyleşiye, iki sıra arkasında bulunan Tom Mattzie adındaki eski bir siyasi aktivist kulak misafiri oldu.

Mattzie, Hayden’ın anlattıklarını yarım saat sonra twitter üzerinden duyurunca Amerikan kamuoyu söz konusu olaydan haberdar oldu. Olay internet medyasında büyük gürültü koparırken, akşam haberlerinde de günün konusu haline geldi.

Dinlendiğinden 15 dakika sonra haberdar olan General Hayden, Mattzie ile görüşmek istedi. Mattzie söz konusu olayla ilgili, "Hayden’le nazik bir görüşmemiz oldu. Ama anlaşamadık." şeklinde tweet attı.

Hayden’in söz konusu konuşmalarında, Snowden olayıyla birlikte gündeme gelen NSA faaliyetlerini savunduğu ve Başkan Barack Obama’ya yönelik bazı eleştirilerde bulunduğu belirtiliyor.

Hayden ise Başkan Obama’yı eleştirmediğini belirterek söz konusu iddiaları reddetti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.