Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Norveç'i sıçanlar bastı

Güney Norveç'in Arendal bölgesinde sıçan sayısının artışta olduğu kaydedildi. Anticimex isimli Norveçli bir firmanın, 2014 yılı içerisinde toplam 93 bin sıçanı çeşitli kapanlı yöntemlerle imha ettiği açıklandı. TV2 kanalına konuşan...

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2014 16:22
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2014 16:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Güney Norveç'in Arendal bölgesinde sıçan sayısının artışta olduğu kaydedildi. Anticimex isimli Norveçli bir firmanın, 2014 yılı içerisinde toplam 93 bin sıçanı çeşitli kapanlı yöntemlerle imha ettiği açıklandı. TV2 kanalına konuşan firma yetkilileri, bugüne kadar bu kadar çok sayıda fareyle karşılaşmadıklarını söyledi.

Uzmalar, sıçanların artış nedenini, son yıllarda kışların kısa, yazların uzun geçmesine bağlıyor. Böylelikle sıçanlar daha kolay besin elde edip, çoğalabiliyorlar. Norveç genelinde sıçanların yüzde 90'ından fazlasının kanalizasyonlarda yaşadığı belirtildi.

22 milimetrelik deliklerden evlere sızabilen sıçanların, elektirik sistemlerine zarar verdiği açıklandı. Ayrıca ev içinde ölen sıçanların, ev sakinlerini rahatsız edici bir koku yaydığı bildirildi. Yetkililer, bölge sakinlerini evlerindeki muhtemel sıçan girebilecek delikleri kapamaları ve kontrol etmeleri uyarısında bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.