Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Nisandan İtibaren Geri Kabule Başlanabilir

Türkiye-AB Zirvesi devam ederken, henüz resmi açıklama yapılmasa da anlaşmaya varıldığı, Nisan ayından itibaren geri kabule başlanacağı ifade ediliyor.Türkiye-AB Zirvesi, Belçika’nın başkenti Brüksel’de gerçekleştirilirken çeşitli...

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2016 17:21
Haber Güncellenme Tarihi: 18.03.2016 17:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye-AB Zirvesi devam ederken, henüz resmi açıklama yapılmasa da anlaşmaya varıldığı, Nisan ayından itibaren geri kabule başlanacağı ifade ediliyor.
Türkiye-AB Zirvesi, Belçika’nın başkenti Brüksel’de gerçekleştirilirken çeşitli açıklamalar gelmeye devam ediyor. Resmi bir açıklama yapılmasa da anlaşmaya varıldığı ifade ediliyor. Üst düzey bir yetkili, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, AB liderlerinin anlaşmayı onaylaması halinde Ankara’nın kabul edeceğini ifade ettiğini bildirdi. Anlaşma kapsamında Türkiye yasa dışı yolla Yunanistan’a giden sığınmacıları geri alacak karşılığında ise AB Türkiye’de bulunan sığınmacıları alacak, vizesiz seyahat ve AB üyeliğinde ilerleme kaydedilecek.
Öte yandan Nisan ayından itibaren geri kabule başlanacağı, aynı tarihte de eş zamanlı olarak Avrupa ülkelerine yeniden yerleştirmelere başlanacağı ifade ediliyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.