Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Nijerya’da patlama: en az 29 ölü

Nijerya’nın kuzey şehri Gombe’de dün gece iki otobüs istasyonunda patlayan bombalarda en az 29 kişi hayatını kaybetti. Olayda onlarca insan yaralanırken, saldırıyı henüz üstlenen olmadı.Kızılhaç yetkilileri, kanlı olayın arkasında...

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2015 12:06
Haber Güncellenme Tarihi: 23.07.2015 12:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Nijerya’nın kuzey şehri Gombe’de dün gece iki otobüs istasyonunda patlayan bombalarda en az 29 kişi hayatını kaybetti. Olayda onlarca insan yaralanırken, saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

Kızılhaç yetkilileri, kanlı olayın arkasında Boko Haram’ın olabileceği ihtimalinin yüksek olduğunu duyurdu. Bir görgü tanığı basına yaptığı açıklamada sadece bir otobüs terminalinde 30 ceset saydığını söyledi.

Boko Haram militanları, dün sabah saatlerinde komşu Kamerun’da da bir intihar saldırısı düzenledi. Örgütün geçen hafta Gombe’de bir markette patlattığı bombada ise 49 insan can vermişti.

Nijerya’da Mayıs ayında iktidara gelen Muhammed Buhari, Boko Haram’la mücadelede sert mesajlar verirken, son zamanlarda saldırılarını sıklaştırdı.

Eski komutan Muhammed Buhari, Pazartesi günü Washington’da Obama ile görüşmüş, Boko Haram’la mücadelede taviz verilmeyeceğini söylemişti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.