Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Nijerya'da çöken kilisede, 67 Güney Afrikalı öldü

Nijerya'nın Lagos şehrinde Cuma günü misafirhanesi çöken Tüm Milletler Sinagog Kilisesi'nin (Scoan) enkazından şu ana kadar 67 Güney Afrikalı’nın cesedine ulaşıldı. Güney Afrika hükümeti yaşanan facianın üzerine Lagos'a arama-kurtarma...

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2014 13:33
Haber Güncellenme Tarihi: 17.09.2014 13:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Nijerya'nın Lagos şehrinde Cuma günü misafirhanesi çöken Tüm Milletler Sinagog Kilisesi'nin (Scoan) enkazından şu ana kadar 67 Güney Afrikalı’nın cesedine ulaşıldı. Güney Afrika hükümeti yaşanan facianın üzerine Lagos'a arama-kurtarma ekipleri gönderdi.

Güney Afrika'nın Nijerya Büyükelçisi Lulu Mnguni basına yaptığı açıklamada, "Güney Afrikalı ölü sayısının artmasından endişe ediyoruz. Göçük altında hala canlı bulunabilir ve sağ kurtarılma ihtimali var." dedi. Öte yandan dün sabah sadece bileği kırılan bir Güney Afrikalı kadın enkaz altından sağ çıkarıldı. 20 Güney Afrikalı’nın hastanede tedavi gördüğünü, 248'inin de taburcu olduğunu belirten Mnguni ayrıca, morga gönderilen bir Güney Afrikalı doktorun geri çevrildiğini; vefat eden diğer Güney Afrikalıları tespit etmenin ise zorlaştığını söyledi.

Güney Afrika'da medyaya yansıyan bilgilere göre 5 ayrı kiliseden yaklaşık 300 kişi Scoan'ın misafirhanesinde kalıyordu. Güney Afrika'dan her hafta yaklaşık 500 kişinin Scoan'a gittiği biliniyor.

GÜNEY AFRİKA TARİHİNDE ÜLKE DIŞINDA VERİLEN EN BÜYÜK KAYIP

Olay üzerine resmi açıklama yapan Devlet Başkanı Jacob Zuma, "Lagos'ta 67 Güney Afrikalı’nın ölümünden ve yüzlercesinin yaralanmasından büyük üzüntü duydum. Çok zor bir dönemden geçiyoruz. Tarihimizde hiçbir zaman bu kadar çok Güney Afrikalı ülke dışında vefat etmedi. Ölenlerin yakınları ile beraber bütün bir ulus olarak büyük bir keder içindeyiz. Hükümet olarak faciadan zarar gören bütün ailelere gerekli desteği vereceğiz" dedi.

Lagos'taki facianın ardından Johannesburg'un Oliver Tambo Havaalanı'nda hareketli saatler yaşanıyor. Lagos'ta ailesi ve sevdikleri bulunanlar, Nijerya'dan gelenleri beklemek için Tambo'ya akın etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.