Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Nijerya Türk Okulları Vakfı'ndan 8 bin öğrenciye kırtasiye yardımı

Uluslararası Nijerya Türk Okulları Vakfı (Nigeria Turkish International Colleges - NTIC), ülke genelindeki yardım faaliyetlerini artırarak sürdürüyor. Vakıf, geleneksel hale getirdiği fakir öğrencilere kırtasiye dağıtım programı çerçevesinde...

Haber Giriş Tarihi: 26.01.2015 16:26
Haber Güncellenme Tarihi: 26.01.2015 16:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Nijerya Türk Okulları Vakfı'ndan 8 bin öğrenciye kırtasiye yardımı
Uluslararası Nijerya Türk Okulları Vakfı (Nigeria Turkish International Colleges - NTIC), ülke genelindeki yardım faaliyetlerini artırarak sürdürüyor. Vakıf, geleneksel hale getirdiği fakir öğrencilere kırtasiye dağıtım programı çerçevesinde bu yıl 8000 öğrencinin yüzünü güldürdü.

Defter, resim defteri, boya kalemi, kurşun kalem, geometri seti, kalemtraş ve benzeri eğitim araç gereçlerinden oluşan paketler, 8 eyalette 30 okulda Milli Eğitim Bakanlığı'yla ortak düzenlenen programlarla öğrencilere ulaştırıldı.

Krıtasiye paketlerinin dağıtımına, Milli Eğitim Bakanlığı üst düzey bürokratları, Türk Okulları veli ve öğrencileri iştirak etti.

1967'DEN BERİ BİR İLK

Yardım alan öğrenci, öğretmen ve velilerin sevinci gözlerinden okundu. Bir okul müdürü yazdığı teşekkür mektubunda "Sayın NTIC Vakfı yetkilileri, 1967 yılında okulumuz kurulduğundan beri ilk defa bir vakıf bize böyle hediyelerle gelip mükemmel bir jest yaptı. Okulum, velilerim, öğretmenlerim ve öğrencilerim adına sizlere şükranlarımı arzediyorum." ifadesini kullandı.

NTIC VE KİMSE YOK MU'DAN SU KUYUSU

Uluslararası Nijerya Türk Okulları Vakfı Kimse Yok mu Derneği'nin desteğiyle de Nasarawa Eyaletinde 7 su kuyusu yaptırdı. Kuyuların açılışı, Bölge Emiri, Bölge Valisi ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla coşkulu bir ortamda gerçekleştirildi.

Türk delegasyonunun Emir ve Vali tarafından kabulünün ardından kuyuların olduğu bölgeye geçildi. Kurbanlar kesilerek dualar eşliğinde kuyulardan ilk su pompalandı. Her su kuyusunun başına iki milletin dostluk nişanesi olarak birer ağaç dikildi.

Bölge halkının mutluluğunu paylaşan Eyalet valisi ve Emiri, su kuyularının iki milletin dostluğunu pekiştireceğini söyledi. Delegasyon, onuruna verilen yemekten sonra Nasarawa Eyaleti'nden ayrıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.