Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Nice'te Türk öğrenciden haber alınamıyor

Fransa'nın Nice kentindeki kanlı terör saldırısında orada olan ancak haber alınamayan kişiler arasında bir Türk öğrencinin olduğu ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 15.07.2016 20:12
Haber Güncellenme Tarihi: 15.07.2016 20:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Nice'te Türk öğrenciden haber alınamıyor
Fransa'nın Nice kentinde 84 kişinin yaşamını kaybettiği kanlı terör saldırısı sırasında, Berlin'den okul gezisi için bölgeye giden çok sayıda gencin olduğu açıklandı. Berlin'den Nice şehrine kutlamaları izlemeye gelen gruptan bir öğretmen ve iki öğrenciden hâlâ haber alınamıyor. Öğrencilerden birinin Türk olduğu belirtiliyor.

Charlottenburg-Wilmersdorf Belediye Başkanı Reinhard Naumann, gruptaki iki öğrenci ve bir öğretmenin hayatını kaybettiğini belirtti. Ancak kimliklerini açıklamadı.

Berlin Eyalet Başbakanı Michael Müller daha önce yaptığı açıklamada, “Maalesef kurbanlar arasında Berlinlerin de bulunduğunu düşünüyoruz” demişti. Berlin senato yönetimi, Charlottenburg semtindeki Paula Fürst okulu 12'nci sınıf öğrencisi iki gençle Almanca öğretmeninin kayıp olduğunu söyledi. Kayıp iki öğrenciden birinin Türk, diğerinin ise Lübnanlı olduğu iddia ediliyor.

OKULDA YAS

Okul gezisiyle Nice'e giden öğrencilerin kutlamaları izlediği ve saldırı esnasında orada oldukları belirtildi. İki öğrenciyle bir kadın öğretmenden haber alınamaması üzerine Paula Fürst Okulu'nda yas odası açıldı. Odada öğrencilere psikolog desteği veriliyor. Okulun önüne ise çiçekler konuldu.

Öğrenci yakınlarından biri, “Olay olduğunda, sınıf gösterileri izliyordu” dedi. Okul müdürü İlse Rudnich, bu konuda konuşmayacağını söyledi ve önce ailelerin bilgilendirilmesi gerektiğini belirtti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.