Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Netenyahu'dan küstah 'Osmanlı' açıklaması!

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Avustralya Başbakanı Malcolm Turnbull'a hitaben, "Ülkemizi Osmanlılardan kurtardığınız için size borçluyuz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 26.09.2016 11:49
Haber Güncellenme Tarihi: 26.09.2016 11:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Netenyahu'dan küstah 'Osmanlı' açıklaması!
İsrail Başbakanlık ofisinden yapılan yazılı açıklamada, New York'ta geçtiğimiz Çarşamba günü Avustralya Başbakanı Turnbull'la bir araya gelen Netanyahu'nun, "Avustralya askerlerinin yaptıklarından dolayı ve ülkemizi (Filistin'i) Osmanlılardan kurtardığınız için size borçluyuz. Bu büyük bir olaydı. Sanırım tarihteki son süvari saldırısı buydu" ifadelerini kullandığı bildirildi.

"İSRAİL'İ ZİYARET EDECEĞİM"

Açıklamada Turnbull'un da kendisini İsrail'e davet eden Netanyahu'ya karşılık olarak "Evet bu doğru. Son süvari saldırısı Birüsseba'da gerçekleşti. Burayı ziyaret edeceğim" dediği belirtildi.

Birüsseba, İngiliz ordusundaki Anzak atlı birliklerinin 1917'de düzenlediği saldırının ardından yaşanan muharebe sonrası Osmanlı İmparatorluğu'nun elinden çıkmıştı. Bu tarihten 1948'e kadar İngiliz manda yönetiminin idaresinde kalan şehir, bugün İsrail'in yönetimi altında bulunuyor.

Bugünkü İsrail topraklarını da kapsayan tarihi Filistin, 1517'de Osmanlı İmparatorluğu'na dahil olmuştu. Filistin'deki Osmanlı hakimiyeti, 1917'de İngilizlerin bölgeyi işgali ile sona erdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.