Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Netanyahu: “İran’la Yapılacak Anlaşma Zayıf, Güçlendirilebilir”

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, İran’ın nükleer kapasitesini kontrol altına alma çabaları doğrultusunda İran ile ABD ve diğer dünya güçleri arasında yapılacak mevcut anlaşmanın yetersiz olduğunu ve daha fazla güçlendirilebileceğini...

Haber Giriş Tarihi: 03.03.2015 21:32
Haber Güncellenme Tarihi: 03.03.2015 21:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, İran’ın nükleer kapasitesini kontrol altına alma çabaları doğrultusunda İran ile ABD ve diğer dünya güçleri arasında yapılacak mevcut anlaşmanın yetersiz olduğunu ve daha fazla güçlendirilebileceğini söyledi.
İsrail Başbakanı Netanyahu, ABD Kongresi’nde meclis üyelerine hitap etti. Netanyahu, konuşmasının büyük bir kısmını İran’a ve İran’la, ABD ve diğer dünya güçleri arasında yapılması planlanan anlaşmaya ayırdı. Konuşmasında İran’ın ve İranlı liderlerin yalnızca İsrail ve Orta Doğu’ya değil, dünyadaki bütün devletlere tehdit oluşturduğunu dile getiren Netanyahu, “İran’ın nükleer programı, daha iyi bir anlaşma üzerinde ısrar edilerek ve rejim üzerindeki baskı sürdürülerek mevcut teklifte belirtilenden çok daha fazla zayıflatılabilir” dedi.
Netanyahu, İran’a yönelik herhangi bir kısıtlamanın kaldırılmasından önce arabulucuların İran üzerindeki baskıyı sürdürmesi ve yapılacak herhangi bir anlaşmanın, İran’ın komşularına karşı saldırganlığını, dünya etrafındaki terörizmi desteklemeyi ve İsrail’e yönelik tehditlerini durdurmasını talep etmesi gerektiğini ifade etti. İsrailli Başbakan, mevcut anlaşmanın İran’ın nükleer silahlar geliştirmesine engel teşkil olmayacağını aksine bu silahları fazlasıyla elde etmesine sebep olacağını sözlerine ekledi. Netanyahu, “İran’a karşı hep birlikte ayakta durmalıyız” şeklinde konuştu.
ABD’ye IŞİD’e karşı mücadelede ortak bir hedefe sahip oldukları konusunda İran’a kanmaması uyarısında bulunan Netanyahu, “Düşmanının düşmanı senin de düşmanındır” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.