Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Netanyahu: İran bedel ödemiyor, ödüllendiriliyor

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İran'la Lozan'da devam eden müzakerelere tepki gösterdi. Netanyhau, anlaşma sağlanması halinde Tahran'ın Yemen'deki saldırganlığından dolayından ödüllendirilmiş olacağını iddia etti.İran'ın...

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2015 16:46
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.2015 16:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İran'la Lozan'da devam eden müzakerelere tepki gösterdi. Netanyhau, anlaşma sağlanması halinde Tahran'ın Yemen'deki saldırganlığından dolayından ödüllendirilmiş olacağını iddia etti.

İran'ın nükleer programıyla dünya güçleri arasındaki muhtemel anlaşmaya açıktan karşı çıkan tek devlet olan İsrail'in lideri, "Lozan'da şekillendirilen anlaşma, saldırganlığın bir bedelinin olmadığını, aksine İran'ın ödüllendirileceği mesajını veriyor." dedi. İsrail Başbakanı Netanyahu, bölgedeki ılımlı ve sorumlu ülkelerin bu anlaşmadan zarar göreceğini iddia etti.

İran destekli güçlerin Yemen'den mevzi kazanmasına gözlerini kapayan dünyanın Lozan'da müzakereler yaptığını ifade eden Netanyahu, "Ama biz gözümüzü kapatmıyoruz ve her türlü tehdide karşı çıkmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Bu arada genel seçimlerden zaferle çıkan Netanyahu, 34. hükümeti kurmak için Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin tarafından görevlendirildi. Netanyahu, İran tehdidine karşı Arap komşularıyla yeni bir ortaklık kurulmasının mümkün olabileceğini söyledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.