Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Nepal depreminden sonra halk kendini ibadete verdi

Toplam 8600'den fazla kişinin ölümüyle sonuçlanan Nepal'deki 7.9'luk depremden sonra binlerce depremzede, hâlâ sokaklardaki derme çatma yerlerde ve çadırlarda yaşıyor. Deprem sonrası halk, çadırlarını daha çok Budizm tapınakları yanında...

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2015 13:33
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2015 13:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Nepal depreminden sonra halk kendini ibadete verdi
Toplam 8600'den fazla kişinin ölümüyle sonuçlanan Nepal'deki 7.9'luk depremden sonra binlerce depremzede, hâlâ sokaklardaki derme çatma yerlerde ve çadırlarda yaşıyor. Deprem sonrası halk, çadırlarını daha çok Budizm tapınakları yanında kuruyor. Depremzedeler, günlük yemeklerini tapınaklardan temin ederken, yapılan ayinlere de iştirak ediyor.

Nepal’de geçtiğimiz ay meydana gelen 7.9 büyüklüğündeki depremde çok sayıda tapınak yıkıldı ya da büyük hasar gördü. Nepal halkı ise sağlam kalan tapınaklara giderek dua ediyor.

Başkent Katmandu'da bir tapınağın yakınında kurulan çadır kente sığınan depremzedeler, gelen yardımları buradan temin ediyor. Ayrıca yemek ve su ihtiyaçlarını da tapınaktan karşılayan depremzedelerin daha çok yardıma ihtiyaç duyduğu ifade ediliyor.

Öte yandan, depremin ülkeye 10 milyar dolar zararı olduğu ve sadece Katmandu'nun yeniden yapılandırılması için en az 7 milyar dolara ihtiyaç olduğu belirtiliyor.

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani Yardım Koordinatörü Jamie McGoldrick, yetkilileri, birkaç hafta sonra başlayacağı tahmin edilen Muson yağmurları konusunda uyardı. Yardımların hızlandırılması gerektiğine dikkat çeken McGoldrick, aksi takdirde şiddetli yağışlarla birlikte yolların zarar göreceğini ve yardımların ulaştırılamayacağını kaydetti.

Nepal'de son 80 yılın en büyük depreminde, 20'den fazla ülke kurtarma operasyonlarına katılmıştı. Birçok yardım kuruluşu ise çalışmalarına hala devam ederken, BM ihtiyacın beşte biri olan 415 milyon doların ancak toplandığını duyurdu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.