Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Neonaziler, Münih'teki mahkeme önünde protesto yapacak

Neonazi cinayetleri davasının görüldüğü Münih Eyalet Yüksek Mahkemesi (OLG) önünde Salı günü ilk defa Neonazilerin protesto yapacağı bildirildi. 'Göstermelik NSU duruşmasına son-Ralf Wohlleben için özgürlük' sloganıyla 'Die Rechte'...

Haber Giriş Tarihi: 27.02.2015 21:17
Haber Güncellenme Tarihi: 27.02.2015 21:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Neonazi cinayetleri davasının görüldüğü Münih Eyalet Yüksek Mahkemesi (OLG) önünde Salı günü ilk defa Neonazilerin protesto yapacağı bildirildi.

'Göstermelik NSU duruşmasına son-Ralf Wohlleben için özgürlük' sloganıyla 'Die Rechte' partisi tarafından sabah saatlerinden itibaren yapılacak eylemin başvurusunu Münih'in tanınmış aşırı sağcılarından Philipp Hasselbach'ın yaptığı haber verildi. Konu hakkında basın bildirisi yayınlayan Nazi Terörüne Karşı Birlik İnisiyatifi basın sözcüsü Vanessa Bayer, Neonazilerin ilk defa mahkeme önünde eylem yaptıklarına dikkat çekti ve bu girişimin Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör hücresi mağdurları ve onların yakınları adına korkunç bir provokasyon olduğunu söyledi.

Neonazilerin bu şekilde 1990'lı yıllardan beri Thüringen eyaletinde tanınmış bir Neonazi olan ve davada sanık olarak yargılanan Ralf Wohlleben ile dayanışma içinde olduklarını gösterdikleri belirtildi. Açıklamada, Wohlleben'in, NSU terör üçlüsü Beate Zschaepe, Uwe Mundlos ve Uwe Böhnhardt'ın 1998 yılında yer altına saklandıktan sonra onlarla irtibatı devam ettirdiği ve onlara cinayetlerin işlendiği Ceska 83 marka silahı temin ettiği ileri sürüldü. Birlik, Münih yerel yönetiminin bu eyleme neden izin verdiğini sorarken, Salı günü tüm vatandaşları NSU davasına katılmaya ve böylece Neonazilerin salona girmelerini engellemeye davet etti.

Konu hakkında açıklama yapan NSU davası müdahil avukatlarından Seda Başay, eylemin provokasyon amaçlı olduğunu, aslında yasaklanması gerektiğini ve insanların kışkırtılmaya çalışıldığını ifade etti. Bir diğer avukat Mustafa Kaplan da eylemin mağdurlar açısından problemli olduğunu belirtti ve Neonazilerin de demokrasinin kurallarını kullandıklarını söyledi.

Öte yandan, NSU terör örgütünün, Almanya'da 2000 yılından itibaren sekizi Türk olmak üzere toplam 10 cinayet işlediği, en az iki bombalı saldırı yaptığı ve 15 banka soygunu gerçekleştirdiği savunuluyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.