Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Nazarbayev seçimler hakkında konuştu: Kişisel planlarım çok farklı

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, 26 Nisan’da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi yaptığı açıklamada kişisel planlarının çok farklı olduğunu açıkladı.8 Mart Dünya Kadınlar Günü çerçevesinde Cumhurbaşkanlığı...

Haber Giriş Tarihi: 06.03.2015 20:25
Haber Güncellenme Tarihi: 06.03.2015 20:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, 26 Nisan’da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi yaptığı açıklamada kişisel planlarının çok farklı olduğunu açıkladı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü çerçevesinde Cumhurbaşkanlığı sarayında bir grup kadın temsilcileri ağırlayan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, yapılacak seçimlere katılıp katılmayacağına henüz karar vermediğini söyledi. Nazarbayev, "Dürüst olmak gerekirse benim kişisel planlarım çok farklı. Seçimlere katılmam konusunda halktan büyük bir teveccüh var. Bütün halkıma çok teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.

Nazarbayev başkent Astana’da daha önce yaptığı açıklamada bir yıl erkene alınan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olup olmayacağı konusundaki kararını gelecek günlerde anayasal çerçevede açıklayacağını belirtmişti.

Nazarbayev’in başkanlığını yaptığı iktidardaki Nur Otan Partisi erken devlet başkanlığı seçimi yapılması yönündeki kararı önceki hafta kabul etmişti. Görev süresi 2016 sonlarında bitecek olan 75 yaşındaki Nursultan Nazarbayev’in, yeniden aday olması durumunda beş yıllığına tekrar devlet başkanı seçilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Nursultan Nazarbayev, 2011 yılında yapılan seçimlerde oyların yüzde 96’sını alarak yeniden cumhurbaşkanı seçilmişti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.