Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

NATO: Türkiye herhangi bir şekilde saldırıya uğrarsa savunuruz

NATO Genel Sekreterliği görevine bugün başlayan Jens Stoltenberg, Türkiye'nin herhangi bir şekilde saldırıya uğraması durumunda ittifakın ortak savunma prensibinin devreye gireceğini söyledi.NATO karargahında düzenlediği basın toplantısında,...

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2014 18:52
Haber Güncellenme Tarihi: 01.10.2014 18:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
NATO Genel Sekreterliği görevine bugün başlayan Jens Stoltenberg, Türkiye'nin herhangi bir şekilde saldırıya uğraması durumunda ittifakın ortak savunma prensibinin devreye gireceğini söyledi.

NATO karargahında düzenlediği basın toplantısında, ABD öncülüğündeki koalisyonun IŞİD'e karşı kararlı harekatlar düzenlediğini ifade eden Jens Stoltenberg, "Irak'ın kendisini savunma kapasitesinin güçlendirilmesini destekliyoruz. Konuşlandırdığımız Patriotlar da müttefikimiz Türkiye'nin savunmasına katkı sağlıyor." dedi.

NATO Anlaşması'nın 5. maddesine vurgu yapan Stoltenberg, güçlü bir ittifak olarak müttefikleri savunacaklarını vurguladı. Genel Sekreter Stoltenberg, bir soru üzerine müttefik Türkiye'yi de herhangi bir saldırı halinde ortak savunma prensibi çerçevesinde savunacaklarını dile getirdi.

Jens Stoltenberg, birkaç gün içinde Türkiye'yi ziyaret edeceğini de ekledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.