Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“NATO, Doğu Avrupa’da 5 yeni üs kuracak”

Alman gazetesi Frankfurter Allgemeine Zeitung, NATO’nun Doğu Avrupa’da 5 yeni üs kuracağını yazdı. NATO, Rusya kaynaklı tehditten ittifak üyesi Doğu Avrupa ülkelerini korumayı planlıyor. NATO’ya göre Rusya, Ukrayna’nın egemenlik ve toprak...

Haber Giriş Tarihi: 31.08.2014 17:39
Haber Güncellenme Tarihi: 31.08.2014 17:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
“NATO, Doğu Avrupa’da 5 yeni üs kuracak”
Alman gazetesi Frankfurter Allgemeine Zeitung, NATO’nun Doğu Avrupa’da 5 yeni üs kuracağını yazdı. NATO, Rusya kaynaklı tehditten ittifak üyesi Doğu Avrupa ülkelerini korumayı planlıyor. NATO’ya göre Rusya, Ukrayna’nın egemenlik ve toprak bütünlüğünü tehdit ediyor.

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen de NATO’nun Doğu Avrupa’da askeri üs kurmayı planladığını açıklamıştı. NATO’nun Baltık ülkelerinde koruma sağlamak için Polonya’ya “hızlı hareket gücünün” yerleştirilerek yeni bir üs kurabileceği belirtiliyor.

Mart ayında Kırım’ın Rusya ile birleşmesinden sonra NATO, Rusya sınırında askeri varlığını güçlendirdi. Baltık bölgesinde hava savunma gücünü artıran NATO, Karadeniz’e de savaş gemileri gönderdi. Nisan ayında da Washington, Polonya, Litvanya, Letonya ve Estonya’ya hava gücü desteği gönderdi.

NATO’nun sınırlarına doğru genişlemesine karşı çıkan Rusya, karşı tedbirler alıyor. Rusya 2020’ye kadar askeri varlığını güçlendirmek için 600 milyar doların üzerinde harcama yapacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.