Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Myanmar Denizde Mahsur Kalan 208 Göçmeni Kurtardı

Myanmar donanması göçmen krizine karşı artan tepkinin ardından ilk kurtarma operasyonunu gerçekleştirdi. Operasyonda, denizde mahsur kalan 208 kişi kurtarılarak karaya çıkarıldı.Çarşamba günü başlatılan ilk operasyon kapsamında iki göçmen...

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2015 15:32
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2015 15:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Myanmar donanması göçmen krizine karşı artan tepkinin ardından ilk kurtarma operasyonunu gerçekleştirdi. Operasyonda, denizde mahsur kalan 208 kişi kurtarılarak karaya çıkarıldı.
Çarşamba günü başlatılan ilk operasyon kapsamında iki göçmen botuna ulaşıldığı ve botlardan bir tanesinde 208 göçmenin bulunduğu kaydedildi. Bu göçmenlerin Myanmar’da vatandaş olarak tanınmayan, politik baskı ve işsizlikten ötürü ülkelerinden kaçmaya çalışan Rohingyalı Müslümanlardan oluştuğu bildirildi.
Myanmar donanmasına ait geminin kurtarılan göçmenleri Myanmar’ın Maungdaw kasabasına getirdiği öğrenildi. Maungdaw’da geçici olarak kurulan göçmen kampına gerekli sağlık ve yiyecek yardımının sağlandığı da belirtildi.
Myanmar’dan işsizlik ve dini baskı nedeniyle kaçan göçmenler Malezya ve Endonezya ‘ya sığınmak istemişti. Bu durum Myanmar, Endonezya ve Malezya ülkeleri arasında gerginliğin oluşmasına neden olmuştu. Bu ülkelere kabul edilmeyerek geri gönderilen göçmenler günlerce Andaman Denizi’nde mahsur kalmıştı. Denizde mahsur kalan göçmenlerden bazılarının ölmesi sonucu harekete geçilmesi kararı alınmıştı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.