Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Müslümanlara yönelik tehditler düştü, eylemlerde ise korkutan artış yaşandı

İslamofobiye Karşi Gözlemevi, Fransa’da 2014 yılında İslam karşıtı saldırılarda yüzde 12,5 oranında artış yaşandığını duyurdu. Ocak- Eylül 2014 tarihleri arasının değerlendirdiği incelemede, Müslümanlara yönelik ırkçı tehditlerde...

Haber Giriş Tarihi: 30.10.2014 19:07
Haber Güncellenme Tarihi: 30.10.2014 19:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İslamofobiye Karşi Gözlemevi, Fransa’da 2014 yılında İslam karşıtı saldırılarda yüzde 12,5 oranında artış yaşandığını duyurdu. Ocak- Eylül 2014 tarihleri arasının değerlendirdiği incelemede, Müslümanlara yönelik ırkçı tehditlerde ise düşüş yaşandığı ifade edildi.

Açıklamada, 2013 yılının aynı döneminde, polise yansıyan İslamofobik tehdit sayısının 158 olduğu, aynı sayının 2014 yılında ise 110’a gerilediği aktarıldı. Buna karşılık Müslümanlara yönelik saldırıya dönüşen eylemlerde ise yüzde 12,5 oranında artış yaşandığı aktarıldı.

İslamofobiye Karşı Gozlemevi Başkanı Abdullah Zekri konuyla ilgili yaptığı açıklamada, yayınlanan rakamların gerçeği yansıtmadığını savundu. Zekri, "Birçok Müslüman, bir sonuca ulaşacağını düşünmediği için ırkçı olaylara tanıklık ettiğinde sistematik olarak suç duyurusunda bulunmuyor. Bu nedenle rakamların gerçeği yansıttığını düşünmüyorum.'"dedi. Zekri, saldırıların Müslüman toplumunda endişe oluşturduğuna da dikkat çekerken, İslamofobinin tüm kesimler tarafından kınanması gerektiğini ifade etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.