Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Müslümanlara saldırı düzenleyecek yeni bir “yeraltı örgütü” ortaya çıktı

Almanya'da NSU davasının 2. yıldönümünde “Oldschool Society (OS)” isimli aşırı sağcı bir yeraltı örgütünün ortaya çıkarılması ülke gündeminde şok etkisi oluşturdu. Milyonlarca Türkiye kökenlinin de yaşadığı 5 eyalette yapılan...

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2015 18:36
Haber Güncellenme Tarihi: 06.05.2015 18:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Almanya'da NSU davasının 2. yıldönümünde “Oldschool Society (OS)” isimli aşırı sağcı bir yeraltı örgütünün ortaya çıkarılması ülke gündeminde şok etkisi oluşturdu. Milyonlarca Türkiye kökenlinin de yaşadığı 5 eyalette yapılan operasyonlarda terör örgütünün beyin takımı ve tahrip gücü yüksek patlayıcılar ele geçirildi. OS’ın cami ve mülteci yurtlarına saldırı hazırlığı yaptığı belirlendi.

Almanya’da 8 Türkü katleden aşırı sağcı terör örgütü Nasyonal Sosyalist Yeraltı örgütü tarafından işlenen cinayetlerin görüldüğü NSU davasının tam ikinci yıldönümünde bu örgüte benzer yeni bir Neonazi grubuna düzenlenen dev operasyonlar ülke gündeminde bomba etkisi oluşturdu. NSU davasının görüldüğü Bavyera’nın da içinde bulunduğu beş eyalette özel timlerden oluşan 250 kişilik polis ekipleriyle yapılan baskınlarda yaşları 22 ile 56 arasında değişen üç erkek ve bir kadın gözaltına alındı.

TERÖR ÖRGÜTÜ KURMA GEREKÇESİYLE TUTUKLAMA

“Oldschool Society” (OS) isimli aşırı sağcı grubun üyelerinin “terör örgütü kurma” gerekçesiyle tutuklandıkları bildirildi. Tutuklanan şahısların camilere ve mülteci yurtlarına yapılan saldırılardan sorumlu kişiler olduğu kaydedildi. Baskınlar sonucunda örgütün üst düzey yöneticisi olduğu tahmin edilen kişilerin gözaltına alınmaları büyük bir faciayı önlerken, bu kişilerin evlerinde ele geçirilen tahrip gücü yüksek çok sayıda patlayıcı maddenin bulunması şok etkisi oluşturdu. İlgili terör örgütünün Kasım 2014’te kurulduğu tahmin ediliyor.

Karlsruhe merkezli Federal Savcılıktan yapılan açıklamada, kamuoyunda adı ilk defa duyulan “Oldschool Society (OS)” adlı aşırı sağcı terör örgütünün biri kadın 4 üyesinin “terör örgütü kurarak camilere ve mülteci yurtlarına terör saldırısı planlamak şüphesi ile gözaltına alındığı” ifade edildi.

Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya (NRW), Bavyera, Rheinland Pfalz dâhil olmak üzere Saksonya ve Mecklenburg Vorpommern gibi doğu eyaletlerinde yapılan baskınlarda 56 yaşındaki Augsburg şehrinde ikamet eden Andreas H.’nın terör örgütü lideri, 39 yaşındaki Borna şehrinde oturan Markus W.’nin yardımcısı ve Bochum’da ikamet eden Olaf O. (47) ile Saksonya’ya kayıtlı 22 yaşındaki Denise Vanessa G.’nin ise örgüt üyesi oldukları bilgisi verildi. Terör zanlılarının Almanya’nın farklı eyaletlerinde ikamet etmeleri akıllara NSU terör örgütünün yapılanmasını getirdi.

OPERASYONLAR FEDERAL İÇİŞLERİ BAKANININ SAYESİNDE YAPILDI

Aşırı sağcı Neonazi örgütüne yönelik operasyonların Hıristiyan Demokrat Birlik Partili Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere’nin sayesinde yapılması Türk toplumu tarafından memnuniyetle karşılandı. Federal Savcılık, operasyonların Bakan Thomas de Maiziere bağlı federal iç istihbarat teşkilatı Anayasayı Koruma Dairesi ve ilgili eyalet iç istihbarat dairelerinin sundukları istihbarat temelinde düzenlendiğini açıkladı. “GSG 9” adlı terörle mücadele özel timleri tarafından yürütülen baskınlarda “terör örgütü kurma” şüphesiyle örgüt üst düzey yöneticilerinin etkisiz hale getirildiğini kaydetti.

MÜSLÜMANLARA SALDIRI DÜZENLEYECEKLERDİ

Bu arada soruşturmalar çerçevesinde, OS terör örgütünün Almanya’da küçük gruplar halinde özellikle Müslümanlara yönelik saldırılar düzenlemeyi hedeflediği düşünülüyor. Örgütün özellikle camilere ve mülteci yurtlarına yeni saldırılar planladığı kaydediliyor. Tutuklanan kişiler hakkında yapılan tahkikatlar sonucunda Neonazi düşüncesini benimseyen şahısların sosyal medya üzerinden video kayıtlarıyla yabancılara, kurumlarına ve medyaya yönelik şiddet yanlısı çağırılarda bulundukları da tespit edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.