Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MÜSİAD’tan Macaristan Dışişleri Bakanlığına EXPO daveti

Mustakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), Macaristan Dışişleri Bakanlığı’nı MÜSİAD tarafından İstanbul’da düzenlenecek olan 16. MÜSİAD Expo Fuarı’na davet etti.Macaristan’ın başkenti Budapeşte’deki Macaristan Dışişleri...

Haber Giriş Tarihi: 11.10.2016 13:23
Haber Güncellenme Tarihi: 11.10.2016 13:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mustakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), Macaristan Dışişleri Bakanlığı’nı MÜSİAD tarafından İstanbul’da düzenlenecek olan 16. MÜSİAD Expo Fuarı’na davet etti.
Macaristan’ın başkenti Budapeşte’deki Macaristan Dışişleri Bakanlığı’nda Bakan Yardımcısı Levente Magyar tarafından kabul edilen MÜSİAD Macaristan Temsilcisi Fadıl Başar, yaklaşık 1 saat süren ikili görüşmede, MÜSİAD tarafından İstanbul’da her 2 yılda bir düzenlenen fuarın tanıtımını yaptı. Macar-Türk ekonomik ilişkilerinin de ele alındığı toplantıda Levente Magyar, Türkiye’nin ekonomisinin AK Parti hükümetinden bu yana muhteşem bir şekilde büyüdüğünü ve tüm dünyanın gıptayla Türkiye’yi izlediğini söyledi. 15 Temmuz’daki darbe girişimine de değinen Macar siyasetçi, yaşananların kendilerini üzdüğünü ve endişelendirdiğini, ancak Türk halkının kahramanca sivil yönetime sahip çıktığını, Macaristan’ın bu darbe girişimini dünyada ilk kınayan devlet olarak yerini aldığını kaydetti.
Avrupa’daki Türk diasporasını önemsediklerini belirten Levente Magyar, MÜSİAD temsilcisi Fadıl Başar’a Türk diasporasının oluşturduğu helal gıda pazarına Macar ürünlerinin girmesini sağladığı için teşekkür etti. 2 yıl önce İstanbul’da düzenlenen MÜSİAD Expo Fuarı’na Macaristan Ekonomi Bakanlığı adına Müsteşar Csaba Balogh katıldı. Balogh ve Başar’ın başlattığı helal gıda ürünlerinin Türk diasporasına kazandırılması projesi tüm hızla devam ediyor. Levente Magyar, Avrupa’daki Türklerin büyük ölçüde helal gıda ihtiyacını karşılayabilecek kapasiteleri olduğunu, bu konuda Türkiye’deki işadamlarını Macaristan’a yatırım yapmaya beklediklerini dile getirdi.
9-12 Kasım tarihlerinde İstanbul’da yapılacak olan MÜSİAD Expo Fuarı’na davet edilmekten dolayı çok mutlu olduğunu söyleyen Levente Magyar, 2014 yılında da bu fuarda Macaristan’ın tanıtımı yaptıklarını açıkladı. Toplantının ardından Levente Magyar’a plaket veren Fadıl Başar, Macar siyasetçiye MÜSİAD rozeti takarak, kendisini bundan böyle Macaristan’daki fahri MÜSİAD üyesi yaptığını söyledi.
Başar İHA muhabirine yaptığı açıklamada, Bakan Yardımcısı Levente Magyar ile çok önemli konuları görüştüğünü, Macaristan’ın, Türk yatırımcıların ülkelerinde yatırım yapmaları için yardıma hazır olduklarını söyledi. Başar, Macaristan’ın özellikle büyükbaş canlı hayvan ihracatında Türkiye’den özel statü kazanmaları halinde bu ihracatı çok daha yukarılara çekeceğini, Macaristan’da yaklaşık 1 milyon büyük baş hayvan olduğunu belirtti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.