Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Münih’teki Bıçaklı Saldırganın Kimliği Belli Oldu

Almanya’daki tren istasyonundan gerçekleştirdiği bıçaklı saldırıda bir kişiyi öldüren üç kişiyi yaralayan 27 yaşındaki Alman saldırganın psikolojik sorunları olduğu ve herhangi örgütle bağlantısının tespit edilmediği açıklandı.Almanya’nın...

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2016 17:10
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2016 17:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Almanya’daki tren istasyonundan gerçekleştirdiği bıçaklı saldırıda bir kişiyi öldüren üç kişiyi yaralayan 27 yaşındaki Alman saldırganın psikolojik sorunları olduğu ve herhangi örgütle bağlantısının tespit edilmediği açıklandı.
Almanya’nın Münih kentinde bulunan Grafing tren istasyonunda gerçekleştirilen bıçaklı saldırıda 1 kişi kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmiş, 3 kişi de yaralanmıştı. Bavyera Eyaleti Başsavcılığı, Eyalet Kriminal Dairesi olayla ilgili olarak ortak basın toplantısı düzenledi. 27 yaşındaki saldırganın dün gece Almanya’nın Hessen Eyaletinden Münih’e geldiği ve geceyi Münih garında geçirdiği açıklandı. Alman Paul H. olduğu ifade edilen saldırganın herhangi bir örgütle bağlantısının bulunmadığı belirtildi. Saldırganın cebinde 10 Euro çıktığı ve sabah TSİ 05.52’de Münih’in Grafing Tramvay İstasyonu’nda 10 santimetre uzunluğunda ve 3 santimetre genişliğinde belinde taşıdığı bıçakla rastgele saldırdığı ve saat 06.07’de polis tarafından gözaltına alındığı belirtildi. Saldırganın işsiz olduğu, sosyal yardım aldığı, psikolojik sorunları olduğu kaydedilerek saldırıyı ne maksatla yaptığı henüz kesinleşmediği ifade edildi. Sırt çantasında bulunan bilgisayarında ve evinde incelemelerin yapıldığı bildirilirken, saldırganın psikiyatri kliniğinde tedavi altına alınacağı açıklandı.
Saldırıda hayatını kaybeden yolcunun 56 yaşında olduğu bildirilirken, yaralıların ise 43, 55 ve 58 yaşlarında olduğu ve hastanede tedavilerinin sürdüğü belirtildi. Saldırganın, 1 kişi trende diğer 3 kişiyi ise peronda bıçakladığı öğrenildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.