Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mülteciler için 6 bin personel işe alınacak

Her geçen yıl artan mülteci akını nedeniyle Almanya’da eyaletler ve federal yönetim resmi kurumlarda 6 bin yeni personel istihdam edecek. En fazla personel ihtiyacının federal polis, okullar ve göçmenlerle ilgili işlemleri yürüten resmi dairelerde...

Haber Giriş Tarihi: 03.08.2015 10:52
Haber Güncellenme Tarihi: 03.08.2015 10:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Her geçen yıl artan mülteci akını nedeniyle Almanya’da eyaletler ve federal yönetim resmi kurumlarda 6 bin yeni personel istihdam edecek. En fazla personel ihtiyacının federal polis, okullar ve göçmenlerle ilgili işlemleri yürüten resmi dairelerde olduğu belirtildi. Personel için federal ve eyalet yönetimlerinin 2,5 milyon Euro bütçe ayırdığı kaydedildi. 2 bin yeni personel ile Federal Göç ve Mülteci Dairesi en fazla istihdam sağlayan kurum olarak öne çıkıyor. Kuzey Ren Vestfalya eyaleti bu yıl 792 yeni personel alımı için ilan verecek.

KRV’ye yeni alımların 288 milyon Euro’ya mal olması bekleniyor. Yeni istihdamın 674’ünü mülteci çocukları eğitmesi için işe alınacak öğretmenler oluşturacak. Bavyera eyaleti de 200’u polis olmak üzere 892 yeni personel alacak. Bavyera’nın son aylarda artan mülteci akını nedeniyle iltica politikası için 900 milyon Euro ek bütçe ayırdığı belirtildi. Hessen eyaleti ise iltica başvurularını ve mülteci adaylarının kabul edildiği ilk kabul merkezlerine yaklaşık 190 yeni personel alacak.

Hessen eyaleti de mülteci giderlerini karşılamak için bu yıl 243 milyon Euro, gelecek yıllarda ise 390 milyon Euro ek bütçe ayıracağını duyurdu. Diğer eyaletlerde; hakim, öğretmen, polis, ve idari memur olmak üzere mültecilerin sayısındaki artış nedeniyle ek personel alınacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.