Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'Mülteci çocukların oyun bahçelerine girme yasağı kalksın'

İtalya'nın Lampedusa adası açıklarında batan gemiden kurtulduktan sonra Hamburg’da sığınma talebinde bulunan mültecileri polisin yoğun bir şekilde kontrol etmesiyle başlayan protestolar aralıksız devam ediyor.Zaman zaman izinsiz gerçekleştirilen...

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2013 09:37
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2013 09:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İtalya'nın Lampedusa adası açıklarında batan gemiden kurtulduktan sonra Hamburg’da sığınma talebinde bulunan mültecileri polisin yoğun bir şekilde kontrol etmesiyle başlayan protestolar aralıksız devam ediyor.

Zaman zaman izinsiz gerçekleştirilen ve şiddet eylemlerine de dönüşen yürüyüşlerde mülteciler kontrollerin ırkçı bir uygulama olduğunu savunuyor.

Libya’daki karışıklık üzerine kaçan Afrikalı mülteciler kontrollere son verilmesinin yanı sıra toplu sığınma hakkı istedi.

İçişleri Bakanlığı ise mültecilere protestolara sebep olan kimlik kontrollerinde ısrarlı. Mülteciler bu zamana kadar açıklama yapmayan Hamburg Eyalet Başbakanı Olaf Scholz’dan da açıklama bekliyor.

Rostock’ta organize edilen mültecilere destek yürüyüşüne de bin kişi katıldı. Mülteciler için hüsnükabul kültürü oluşturulması, daha iyi bir iltica politikası yapılması ve gerçek iltica hakkı verilmesi talebinde bulunan protestocular, mülteci çocukların oyun bahçelerine girme yasağının da kaldırılmasını istedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.