Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Muhteşem Yüzyıl'a halklar arası uzlaşıya katkısından dolayı ödül verilmiş

Geçen hafta Bavyera Uyum Ödülleri'nin sahiplerini açıklayan Bavyera Uyum Yetkilisi Martin Neumeyer, uyum ödüllerinden birinin 'Mühteşem Yüzyıl' dizisinin yapımcısı Timur Savcı'ya neden verildiği sorusuna açıklık getirdi.Uyum Ödülleri'nin...

Haber Giriş Tarihi: 18.02.2014 20:03
Haber Güncellenme Tarihi: 18.02.2014 20:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Geçen hafta Bavyera Uyum Ödülleri'nin sahiplerini açıklayan Bavyera Uyum Yetkilisi Martin Neumeyer, uyum ödüllerinden birinin 'Mühteşem Yüzyıl' dizisinin yapımcısı Timur Savcı'ya neden verildiği sorusuna açıklık getirdi.

Uyum Ödülleri'nin Bavyera Uyum Konseyi'nin üç kişilik jürisi tarafından önerildiğini hatırlatan uyum yetkilisi, ödülün; uyum, kültürlerarası diyalog ve halklar arası uzlaşı dallarında verildiğini ve sadece uyum alanında ve Bavyera sınırları içinde kalınmadığını açıkladı. 2012 yılında bu ödülün eski Devlet Bakanı Prof. Dr. Mehmet Aydın'a verildiğini dile getiren Neumeyer, Savcı'ya ödülün halklar arası uzlaşıya katkısından ve bu dizinin Türk kültürüne ve diline olan ilgiyi artırdığından dolayı verildiğini savundu.

Sosyal Demokrat Parti'nin Bavyera Uyum Sözcüsü Arif Taşdelen ise ödüllerin Bavyera'da gecesini gündüzüne katarak insanların topluma uyumlarına katkı sağlayan emektarlara verilmesinin daha uygun olacağını ifade etti. Taşdelen, ödülün yerel seçimlerden yaklaşık bir hafta önce verilmesini ise eleştirdi. Uyum sözcüsü, bu işin şova dönüştürülmemesi için seçimlerden sonra verilmesinin daha mantıklı olacağını kaydetti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.