Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Muhaliflerin Halep kuşatmasını kırma operasyonuyla direnişi sürüyor

Suriye’de yaklaşık bir aydır Rus hava kuvvetlerinin desteğiyle Esad rejiminin kuşatması altında olan Halep’te muhaliflerin başlattığı kuşatmayı kırma operasyonlarında birçok yer bölgenin kontrolü yeniden sağlandı, çok sayıda rejim...

Haber Giriş Tarihi: 03.08.2016 12:07
Haber Güncellenme Tarihi: 03.08.2016 12:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Suriye’de yaklaşık bir aydır Rus hava kuvvetlerinin desteğiyle Esad rejiminin kuşatması altında olan Halep’te muhaliflerin başlattığı kuşatmayı kırma operasyonlarında birçok yer bölgenin kontrolü yeniden sağlandı, çok sayıda rejim askeri öldürüldü ve rejim güçlerine ait onlarca zırhlı araç ve ağır silahlar imha edildi.
Suriye’nin ikinci büyük kenti Halep’in kontrolünü sağlamaya çalışan muhalifler ve rejim güçleri arasındaki çatışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor. Yaklaşık 1 aydır kuşatma altında bulunan Halep’te kuşatmanın kırılmasını amaçlayan ’Halep’in Gazabı’ adlı operasyonlarda 3. aşamaya girildi. Muhalifler, bu aşamada bölgenin rejim güçlerinden temizlenmesini amaçlıyor. Muhalifler 15’i subay 23 rejim gücünü esir alırken Tuğgeneral Yasir Muhsin Mia’nın da Halep’te öldürüldüğü açıklandı.
Suriye’de bazı muhalif grupları çatısı altında toplayan Fetih Ordusu, geçtiğimiz günlerde uzun zamandır bombalanan Halep’in özgürlüğü için operasyon başlatmıştı. Feylak Şam, Halep Karton Fabrikası’nın kontrolünün rejim güçlerinden alındığını aktardı. Ahrar Şam ise, Ramuseh’te bulunan bir çok binanın kontrolünü ele geçirdiklerini kaydetti. Halep Askeri Akademisi girişinde, Nureddin Zengi hareketinin 6 rejim askerini öldürdüğü, Handerat kentinde ise 7 rejim gücünün muhalifler tarafından öldürüldüğü duyuruldu. Ramuseh kentindeki büyük bölgelerin kontrolünün rejimden alındığı kaydedilirken, Halep kentinde bulunan Karton Fabrikasında 23’lük top ve Zehra’da Kornet tanksavarı patlatıldığı bildirildi. Ecnad’uş Şam’ın Halep’in güneyinde konumlanan Haviz bölgesinin kontrolünü sağladığı belirtildi.
Yaşanan çatışmalar nedeniyle yüzlerce insanın hayatını kaybettiği Halep’te şu ana kadar 400’den fazla sivil açılan koridorlar aracılığıyla kenti terk etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.