Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Muhalifler, Şam yolundaki stratejik Malula bölgesini ele geçirdi

Suriye’de muhaliflerin, 3 gün devam eden çatışmalar sonrasında Şam’ın stratejik bölgesi Malule Kasabası’nı ele geçirdikleri bildirildi. Başkent Şam’ı diğer şehirlere bağlayan güzergah üzerindeki Malula, aynı zamanda Hıristiyanlar...

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2013 15:51
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2013 15:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Suriye’de muhaliflerin, 3 gün devam eden çatışmalar sonrasında Şam’ın stratejik bölgesi Malule Kasabası’nı ele geçirdikleri bildirildi. Başkent Şam’ı diğer şehirlere bağlayan güzergah üzerindeki Malula, aynı zamanda Hıristiyanlar için de kutsal bir şehir olarak biliniyor.

Merkezi Londra’da bulunan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, muhaliflerin Şam’ın stratejik kasabası olan Malule’yi ele geçirdiklerini duyurdu. Çok sayıda muhalif grubun katıldığı ve yaklaşık 3 gün süren çatışmalar sonrasında kasabanın tamamının muhaliflerin kontrolüne girdiği kaydedildi.

Suriye resmi haber ajansı SANA, Malule’de bulunan Ortodoks manastırını ele geçiren muhaliflerin, 12 rahibeyi de tutukladıklarını duyurdu. Şam’da bulunan Vatikan Büyükelçisi, söz konusu tutuklamayı doğruladı.

Şam’ı Humus’a bağlayan uluslar arası kara yolu üzerinde bulunan Malule, stratejik bir konuma sahip. Hz. İsa’nın yaklaşık 16 yıl yaşadığı ifade edilen Malule'de halk Aramice konuşabiliyor; Ortodokslara ait manastır bulunuyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.