Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mozambik muhalefetinden seçim sonuçlarına itiraz

Mozambik'in muhalefet partileri Renamo ve MDM, geçtiğimiz Çarşamba günü yapılan genel seçimin iktidardaki Frelimo'nun zaferini gösteren ilk sonuçlarına itiraz ettiler. Muhalefet liderleri sandıklardaki usulsüzlüklerin seçimlere gölge düşürdüğünü...

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2014 14:34
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2014 14:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mozambik muhalefetinden seçim sonuçlarına itiraz
Mozambik'in muhalefet partileri Renamo ve MDM, geçtiğimiz Çarşamba günü yapılan genel seçimin iktidardaki Frelimo'nun zaferini gösteren ilk sonuçlarına itiraz ettiler. Muhalefet liderleri sandıklardaki usulsüzlüklerin seçimlere gölge düşürdüğünü söyleyerek, sonuçları mahkemeye taşıyacaklarını ifade ettiler.

Mozambik'te devlet başkanını ve parlamentoyu belirleyecek seçimleri gözlemleyen kuruluşlardan Güney Afrika Ülkeleri Kalkınma Topluluğu'ndan (SADC) Cuma günü yapılan açıklamada, "Mozambik'te genellikle barış ortamında şeffaf, özgür, adil ve güvenilir bir seçim yapılmıştır." denilmişti.

Mozambik'in Yüksek Seçim Kurulu'na göre Frelimo'nun Devlet Başkanı adayı Filibe Nyusi yüzde 62, anamuhalefet Renemo'nun adayı Afonso Dhlakama yüzde 32, MDM'in adayı Daviz Simango ise yaklaşık yüzde 10 oy aldı.

Mozambik'in bağımsızlığını kazandığı 1975'ten beri yapılan en kritik seçimlerin sonuçları henüz resmi olarak açıklanmadı. Zengin doğalgaz kaynaklarına Mozambik'i 30 yıldır Frelimo yönetiyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.