Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Moskovalılar, beklediği toplu taşıma aracının konumunu haritada görebilecek

Moskovalılar, Yandex arama motorunun yeni uygulaması sayesinde artık bekledikleri otobüs, tramvay ve troleybüslerin konumunu harita üzerinden takip edebilecek.Türkiye’de de hizmet vermekte olan Yandex, Moskovalılar için Yandex.Transport adlı yeni...

Haber Giriş Tarihi: 30.01.2015 10:42
Haber Güncellenme Tarihi: 30.01.2015 10:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Moskovalılar, Yandex arama motorunun yeni uygulaması sayesinde artık bekledikleri otobüs, tramvay ve troleybüslerin konumunu harita üzerinden takip edebilecek.

Türkiye’de de hizmet vermekte olan Yandex, Moskovalılar için Yandex.Transport adlı yeni bir uygulama geliştirdi. Uygulama sayesinde durakta bekleyen Moskovalılar, istediği otobüs, tramvay ve troleybüsün ne zaman geleceğini ve harita üzerinden nerede bulunduğunu öğrenebilecek. Toplu taşıma araçları ilerledikçe harita üzerinde de değişikler anlık olarak güncellenecek. Yeni uygulamanın, yolcuların gitmek istediği istikamete ne kadar sürede varacağını tahmini olarak hesaplayabildiği belirtildi.

Öte yandan Moskova’ya ziyarete gelen birisi Yandex.Transport’u rehber olarak kullanabilecek. Uygulama, seçilen hattın araçlarının hangi duraklardan geçtiğini ve hangi durakta durduğunu belirtirken kat edeceği yolu ise çizgiyle harita üzerinde gösterecek. Uygulamanın, Moskova’ya gelen turistlerin bulunduğu bölgeyi daha hızlı kavramasına yardımcı olabileceği belirtildi.

Yandex.Transport kullanıcıları, Moskova bölgesinde hizmet veren minibüs ve diğer otobüsler hakkında da bazı bilgilere ulaşabilecek. Uygulamaya ayrıca yaklaşık 40 şehirdeki trenlerin kalkış saatleri gibi bazı bilgiler de eklendi.

Uygulama sayesinde Mosvkovalılar, Rusya'nın başkentindeki 758 otobüs, 80 troleybüs ve 38 tramvay hattının takibini yapabilecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.