Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Moritanya Türk okulu öğrencileri İnfomatrix Olimpiyatlarında madalya aldı

Moritanya’da Burç Eğitim Kurumları bünyesinde faaliyet gösteren Gaye Koleji öğrencileri, Romanya’nın başkenti Bükreş'te düzenlenen İnfomatrix Bilişim Olimpiyatları'nda büyük başarı kazandı. Bilişim Olimpiyatları'na programlama...

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2015 15:01
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2015 15:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Moritanya Türk okulu öğrencileri İnfomatrix Olimpiyatlarında madalya aldı
Moritanya’da Burç Eğitim Kurumları bünyesinde faaliyet gösteren Gaye Koleji öğrencileri, Romanya’nın başkenti Bükreş'te düzenlenen İnfomatrix Bilişim Olimpiyatları'nda büyük başarı kazandı. Bilişim Olimpiyatları'na programlama dalında katılan Gaye Koleji lise 1 öğrencisi Ahmed El Barky, 'Hastanızı Android ile Takip Ediniz" adlı projesiyle gümüş madalya almaya hak kazandı. Söz konusu okuldan yarışmaya katılan ortaokul 3 öğrencisi Hasan Abass ise şifreleme projesiyle bronz madalya kazandı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Gaye Koleji Müdürü Sezgin Erdil," Infomatrix kendi alanındaki en prestijli yarışmalardan biri. Öğrencilerimiz yarışmada Moritanya'yı ve okullarını en iyi şekilde temsil ederek dünya ikinciliği ve üçüncülüğü gibi çok güzel neticelerle döndüler." dedi.

Söz konusu olimpiyatta dört kategoride yapılan yarışmalarda, birbirinden ilginç projeler görücüye çıktı. Bu yıl yarışmaya 63 ülkeden 1899 proje başvurdu. Bu projelerin 49 ülkeden 400 tanesi Romanya'nın başkenti Bükreş'te yapılan final yarışmasına katılmaya hak kazandı. Üç gün süren yarışma, coşku dolu ödül töreniyle sona erdi.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.