Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Moritanya Gaye Koleji’nden olimpiyat başarısı

Moritanya’da eğitim faaliyetlerini sürdüren Burç Eğitim Kurumları’na bağlı Gaye Erkek Koleji, başarılarına yenilerini eklemeye devam ediyor. Romanya’da düzenlenen Uluslararası Infomatrix Bilişim Olimpiyatları’nda gümüş madalya alan...

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2014 10:49
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2014 10:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Moritanya Gaye Koleji’nden olimpiyat başarısı
Moritanya’da eğitim faaliyetlerini sürdüren Burç Eğitim Kurumları’na bağlı Gaye Erkek Koleji, başarılarına yenilerini eklemeye devam ediyor. Romanya’da düzenlenen Uluslararası Infomatrix Bilişim Olimpiyatları’nda gümüş madalya alan okul, Ankara’daki Bilişim Olimpiyatları’nda (E-BİKO) ise 1 gümüş ve 1 bronz madalya kazandı.

Romanya’nın başkenti Bükreş'te gerçekleşen 12. Infomatrix Bilişim Olimpiyatları’nda Moritanya’yı temsilen Mohamed Sidi Ahmedou, LOL (Learn or Learn) isimli projesiyle, "programlama dalında" bir gümüş madalya almaya hak kazandı.

39 ülkeden 2 bin 800 projenin yarıştığı 10. Uluslararası Bilişim Olimpiyatları'nda (E-BİKO) ise Moritanya’dan WEB tasarım alanında Souleimane isimli öğrenci “Anlayana sivrisinek saz” projesi ile gümüş madalya, lise 2. sınıf öğrencisi Ahmed Salem ise projesiyle bronz madalya almaya hak kazandı.

Gaye Koleji Müdürü Sezgin Erdil, dünyanın birçok ülkesinde yapılan elemeler sonunda öğrencilerin finallere katılmaya hak kazandığını ifade etti. Okul olarak INFOMATRIX ve E-BİKO’ya ilk kez katıldıklarını söyleyen Erdil, “Buna rağmen iki yarışmada da 2 gümüş, 1 bronz madalya kazanarak ülkemiz adına büyük bir başarı elde ettik. Bundan önce de öğrencilerimiz Kazakistan’da düzenlenen Bilişim Olimpiyatı’nda 1 gümüş madalya, Senegal’deki Matematik Olimpiyatı’nda ise 1 bronz madalya alma başarısı göstermişti.” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.