Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Moğolistan’da bulunan Göktürk Yazıtları ziyaretçilerini bekliyor

Türklerin ilk alfabesi ve en eski bilinen yazıtları olan Moğolistan’daki Göktürk Yazıtları(Orhun abideleri) ziyaretçilerini bekliyor. Yazıtlar; 19. yüzyılda şimdiki Övörkhangay ilinin sınırları içinde Moğolların eski başkenti olan...

Haber Giriş Tarihi: 30.07.2015 10:48
Haber Güncellenme Tarihi: 30.07.2015 10:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Moğolistan’da bulunan Göktürk Yazıtları ziyaretçilerini bekliyor
Türklerin ilk alfabesi ve en eski bilinen yazıtları olan Moğolistan’daki Göktürk Yazıtları(Orhun abideleri) ziyaretçilerini bekliyor. Yazıtlar; 19. yüzyılda şimdiki Övörkhangay ilinin sınırları içinde Moğolların eski başkenti olan Karakurum (Harhorin) Orhun vadisinde yer alıyor.

Başkentte 400 kilometre uzaklıkta olan yazıtlara yorucu bir araba yolculuğundan sonra varılıyor. Türkiye tarafından çevrilmiş bir alanda müzenin içerisinde bulunan yapıtlar, turistlerin ilgi odağı oluyor. O döneme ait kalıntıların bulunduğu müze ilgi bekliyor.

Orhun yazıtları olarak da bilinen yapıtların yazılış tarihleri 8. yüzyılın başlarına dayanıyor. Göktürk kağanlığına ait yazıtlar, Kül Tigin ve Bilge Kağan adına yazılmış. O dönemde yaşanmış olan olayları anlatan yazıtlar tarihe ışık tutuyor.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.