Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mogherini: İran'la anlaşmaya varılacaksa vakit bu vakittir

AB Dış Politika Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, İran'la nükleer müzakere maratonunda son kilometrede olduklarını söyledi.Müzakerelerin sürdüğü Viyana'da açıklama yapan Federica Mogherini, "Önümüzdeki günlerde süreci değerlendirerek,...

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2015 22:23
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2015 22:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AB Dış Politika Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, İran'la nükleer müzakere maratonunda son kilometrede olduklarını söyledi.

Müzakerelerin sürdüğü Viyana'da açıklama yapan Federica Mogherini, "Önümüzdeki günlerde süreci değerlendirerek, anlaşmaya varılıp varılamayacağını kontrol edeceğiz. Eğer anlaşma yapılabilecekse vakit bu vakittir. Siyasi kararların şimdi alınmalıdır." dedi.

Federica Mogherini, İran'la müzakere eden tüm ülkelerden bakanların bu gece Viyana'ya geleceğini ve yarın da toplantıların süreceğini dile getirdi. Mogherini, akıllarında bir B planı olmadığını ve A planına odaklandıklarını ve anlaşmaya çok yakın olduklarını vurguladı. Mogherini, var olan siyasi iradenin siyasi kararlara dönüşmesi için az vakitlerinin kaldığını da sözlerine ekledi.

İran'la nükleer müzakereler için son tarih olarak 7 Temmuz günü belirlenmişti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.