Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mısır’da stad katliamına 11 idam

Mısır’da Port Said Ceza Mahkemesi, 74 kişinin öldürüldüğü 'Port Said Stadı katliamı' davasıyla ilgili 11 rütbeli polis amirine idam kararı vererek dosyayı müftülüğe gönderdi.Port Said Stadı’nda 2012 yılında El-Mısri ile El-Ehli...

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2015 14:36
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2015 14:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mısır’da Port Said Ceza Mahkemesi, 74 kişinin öldürüldüğü 'Port Said Stadı katliamı' davasıyla ilgili 11 rütbeli polis amirine idam kararı vererek dosyayı müftülüğe gönderdi.

Port Said Stadı’nda 2012 yılında El-Mısri ile El-Ehli kulüpleri arasında oynanan maçta çıkan olaylarda, 74 taraftarın 'kasıtlı' öldürüldüğü iddia edilmişti. 73 sanığın yargılandığı 'Port Said Stadı katliamı' davasında Ceza Mahkemesi Başkanı Muhammed Said, 'olayları kasıtlı çıkardığı, silah kullandıkları ve stadın kapılarını kapatarak taraftarların çıkışını engelledikleri' gerekçesiyle emniyette farklı görevlerde bulunan 9 müdür ile El-Mısri kulübü 3 yöneticisine idam kararı verdiğini ve dosyayı müftülüğe gönderdiğini açıkladı. Hakim Said, idamlarla ilgili nihai kararı ve diğer yargılanan 62 kişinin son durumunu ise 30 Mayıs’ta verileceğini duyurdu.

Aynı mahkeme 2013 yılında bu davadan 21 kişinin idamına ve 25 kişinin de müebbet hapsine karar vermişti. Bir üst mahkeme ise davayı iptal ederek yeniden yargılanmasını talep etmişti. 2013’teki yargılamalarda aralarında Port Said Emniyet Müdürü’nün de bulunduğu 10 kişi 15′er yıl, 9 sanık da 10 ile bir yıl arasında değişen mahkumiyet kararları almıştı.

Öte yandan futbol facialarının sık sık yaşandığı Mısır’da, geçtiğimiz Şubat ayında başkent Kahire takımları arasında oynanan maçta stada biletsiz girmek isteyen taraftarların polisle çatışması sonucu 27 kişinin öldüğü ve 40 kişinin de yaralandığı bildirilmişti. Mahkemenin ise bu dava ile ilgili henüz kararını açıklamadığı ifade edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.