Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mısır Yolcu Uçağını Kaçıran Hava Korsanının Adı Açıklandı

Mısır Havayollarına ait uçağı kaçıran hava korsanının İbrahim Samaha adlı Mısır vatandaşı olduğu ve eski eşi ile görüşmek istediği öğrenildi.İskenderiye-Kahire seferini gerçekleştiren Mısır Havayollarına ait MS181 sayılı yolcu...

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2016 11:13
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2016 11:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mısır Havayollarına ait uçağı kaçıran hava korsanının İbrahim Samaha adlı Mısır vatandaşı olduğu ve eski eşi ile görüşmek istediği öğrenildi.
İskenderiye-Kahire seferini gerçekleştiren Mısır Havayollarına ait MS181 sayılı yolcu uçağı, bir hava korsanı tarafından kaçırılmıştı. Yetkililer, hava korsanının üzerinde patlayıcı bulunduğunu iddia ederek uçağın Kıbrıs’a indirilmesini istediğini kaydetti. Güney Kıbrıs Rum yetkililerinin iniş izni vermesinin ardından uçak havalimanına iniş yaparken, havalimanı tüm uçuşlara kapatıldı. 4 yabancı yolcu ve mürettebat dışında tüm yolcuları serbest bırakan hava korsanının İbrahim Samaha isimli Mısır vatandaşı olduğu açıklandı. Bir çevirmen ve siyasi sığınma talebinde bulunan Samaha’nın eski eşi Maria Paraskus ile görüşmek istediği ifade edildi. Mısırlı hava korsanının eski eşine yazdığı 4 sayfalık mektubu ulaştırmak için uçağı kaçırdığı iddia ediliyor. Müzakereler devam ediyor.
Öte yandan, Rum lider Nikos Anastasiadis’in Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile telefonda görüştüğü bildirildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.