Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mısır uçağını kaçıran korsanın 'canlı bomba yeleği' sahte çıktı

İskenderiye-Kahire seferini yapan Mısır Havayolları uçağını kaçırarak Kıbrıs'ın Larnaka havalimanına inişe zorlayan hava korsanının üzerindeki "canlı bomba" yeleğinin sahte olduğu ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2016 09:21
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.2016 14:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mısır uçağını kaçıran korsanın 'canlı bomba yeleği' sahte çıktı

Seyfeddin Mustafa adlı korsanın uçağı neden kaçırdığı bilinmiyor ancak Kıbrıs Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis, olayın "terör bağlantılı olmadığını" söyledi.

Mısır İçişleri Bakanlığı Mustafa'nın İskenderiye Burc el Arab havalimanında birkaç noktada güvenlik kontrolünden geçtiğini gösteren görüntüler yayımladı.

Kriz, hava korsanının Larnaka'da tüm yolcuları serbest bırakıp teslim olmasıyla son buldu.

Kıbrıslı yetkililer, hava korsanının "psikolojik dengesinin yerinde olmadığını" söylediler.

Dışişleri Bakanı Yannis Kassulides, Mustafa'nın önce Kıbrıslı bir Rum olan eski karısıyla konuşmak istediğini ve kadının havalimanına getirildiğini söyledi. Ancak Bakan, korsanın daha sonra "tutarsız" taleplerde bulunmaya başladığını belirtti.

Associated Press ajansına göre, Mısır polisi, Kahire'de Mustafa'nın yakınlarının ifadesine başvurdu.

Mısır Havayolları uçağı 60 kadar yolcu ve 7 kişilik mürettebatıyla yerel saatle 22.05'te, Kahire'ye uçtu.

Mısır Turizm Bakanlığı havaalanında tüm güvenlik önlemlerinin "eksiksiz" uygulandığını açıkladı.

BBC muhabiri Yusuf Taha, geçen Ekim'de Sina üzerinde bir Rus uçağının düşürülmesinden sonra Mısır'ın havaalanlarında güvenlik önlemlerini iyileştirmeye yönelik adımlar attığını aktarıyor.

 

Bu çerçevede Mısır'ın üç büyük havaalanındaki güvenlik prosedürlerini incelemesi için İngiliz danışmanlık şirketi Control Risks ile yıllık bir milyar dolarlık anlaşma imzalandı.

Ancak muhabirimiz, buna rağmen güvenlik kontrollerinde tutarsızlık olduğunu, birçok VIP yolcu ve milletvekilinin havaalanında aranmayı reddettiğini, havaalanı personelinin de rutin olarak güvenlik kontrollerine girmeden geçtiğini belirtiyor.

Kriz süresince hava korsanının talepleri konusunda çelişkili bilgiler geldi.

AFP'ye konuşan bir Kıbrıs hükümeti yetkilisi, hava korsanının eski eşini görmek istediğini, kadının Larnaka havalimanına getirildiğini söyledi.

Kıbrıs devlet televizyonu ise korsanın müzakereleri yürüten güvenlik güçlerine 'Mısır'daki tutukluların serbest bırakılması' talebini ilettiğini duyurdu.

Reuters ajansına göre bazı görgü tanıkları korsanın aprona Arapça yazılmış bir mektup attığını ve mektubun eski eşine iletilmesini istediğini anlattı.

MS181 sefer sayılı uçak, Suudi Arabistan'ın Damam kentinden kalkmış ve İskenderiye'ye inmişti. Uçak seferini Kahire'de sonlandıracaktı.

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.