Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mısır, Tahrir meydanının 111. yıl dönümünü kutlayacak

Mısır Başbakanı Hazım El Biblavi, başkent Kahire'deki Tahrir meydanındaki yenilenme çalışmalarını 17 Kasım'a kadar tamamlayacaklarını söyledi. Biblavi ayrıca meydanın yapılışının 111. yıl dönümünü de yenilenmiş hali ile yapacaklarını...

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2013 09:53
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2013 09:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mısır Başbakanı Hazım El Biblavi, başkent Kahire'deki Tahrir meydanındaki yenilenme çalışmalarını 17 Kasım'a kadar tamamlayacaklarını söyledi. Biblavi ayrıca meydanın yapılışının 111. yıl dönümünü de yenilenmiş hali ile yapacaklarını söyledi.

Mısır devlet gazetesi Al Ahram, geçici Hükümetin Başbakanı El Biblavi'nin Kahire Belediye Başkanı Celal Said'le Tahrir meydanı için görüşme yaptığını bildirdi. Toplantıda Hazım El Biblavi'nin, çalışmaların acilen tamamlanması gerektiğini belirterek Tahrir meydanının 111. yılını kutlayacakları 17 Kasım'a yenilenmiş hali ile açacaklarını ifade etti. Biblavi, 4 yıldır süren otopark yapımı, yeni giriş yolları ve düzenlemelerle birlikte Tahrir meydanının toplam maliyetinin 700 milyon doları geçtiğini dile getirdi. Başbakan Biblavi, yeni otoparkın bin 750 özel araç ve 25 turist otobüsü kapasiteli olduğunu duyurdu.

Tahrir Meydanı ilk 1900'lu yılların başında Kavalalı Mehmet Ali Paşa'nın torunlarından Hidiv İsmail Paşa tarafından yapılarak halka açıldı. Meydanın ilk ismi Hidiv İsmail Paşa oldu. General Muhammed Necip, 1952'de Kral Faruk'u devirince meydanın adını da Tahrir (Özgürlük) olarak değiştirdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.