Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mısır Milli Eğitim Bakanı, Türk okuluna baskın haberini yalanladı

Mısır Milli Eğitim Bakanı Mahmud Ebu En-Nasr, hükümete yakın bir kısım medya organlarında Selahaddin Okulu'na baskın olarak gösterilen haberleri yalanladı. Milli Eğitim Bakanı, geçtiğimiz Mayıs ayında bakanlık tarafından yapılan rutin...

Haber Giriş Tarihi: 21.12.2014 16:23
Haber Güncellenme Tarihi: 21.12.2014 16:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mısır Milli Eğitim Bakanı Mahmud Ebu En-Nasr, hükümete yakın bir kısım medya organlarında Selahaddin Okulu'na baskın olarak gösterilen haberleri yalanladı. Milli Eğitim Bakanı, geçtiğimiz Mayıs ayında bakanlık tarafından yapılan rutin kontrollerin baskın olarak gösterildiği haberin tekrar servislenmesi üzerine okulla ilgili olumsuz bir durumun söz konusu olmadığını açıkladı.

İftira ve karalama kampanyalarına cevap veren Bakan Mahmud Ebu En-Nasr, yıllık her uluslararası okula gönderilen müfettişlerin Salahddin okuluna da gönderildiğini ve okulun 13 alanda yapılan denetim sonucu olumlu rapor aldığını söyledi. Okul ile ilgili olumsuz bir durumun söz konusu olmadığını vurgulayan bakan, eğitimlerine devam edebilirler ifadesini kullandı.

MISIR'IN GURURU

İftira ve karalama haberlerini yalanlayan Müdür Hamza Aksoy, tamamen Mısır kural ve kanunlarına uygun çalışan okul ve çalışanların örgüt, milli eğitim müfettişlerinin rutin olarak yaptığı teftişlerin baskın olarak gösterildiğini kaydetti. Öğretmenlerin pasaportlarının toplatıldığına dair iddiaları yalanlayan müdür Aksoy, haberlerin iftiradan ibaret olduğunu söyledi. Aksoy, haberde geçen kitapların toplatılma talimatının seviyesizce söylenmiş bir itham olduğunu ifade etti.

Türkiye'ye bağlı bir şirket değil, Mısır kanun ve kurallarına bağlı hareket eden bir okul olduklarına işaret eden Hamza Aksoy, Mısır'ın iç işlerine karışmadıklarını ve yalan haberlerle okulun adını kötülemeye çalışan gazeteleri şiddetle kınadıklarını vurguladı. Aksoy, her yıl yapılan Dünya Arapça Olimpiyatı'nda Mısır'a ilk altın madalyayı da Salahaddin okulunun kazandırdığını ve ülkenin gururu olduklarını dile getirdi.

Hamza Aksoy, "Kaynağı belli olmayan bir kişinin sözü kullanılarak okuldan rahatsız olduğunu ifade etmek yoluyla okulumuzun imajı kötülenmeye çalışılmıştır. Veli ve öğrencilerimizin, yürüttüğümüz kaliteli eğitim politikamızdan dolayı memnuniyetleri kendileri tarafından defaatle dile getirilmiştir. Dolayısıyla bu sözler çamur at izi kalsın mantığından ileri gitmez." ifadelerini kullandı.

Öte yandan yapılan haberlere tepki gösteren Mısırlı bir yetkili, "Türkiye, sizi bize, okulları kapatmamız için 'Bunlar haşhaşi, terörist' diye gizli ve dolaylı olarak şikâyet ediyor." dedi. Ankara yönetiminin, tavrının tamamen iç siyasete yönelik olduğunu dile getirdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.