Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mısır Başbakanı: “Uçağın Kaybolma Nedenini Açıklayabilmek İçin Arama Çalışmalarının Tamamlanması Gerek”

Mısır Başbakanı Şerif İsmail, Paris-Kahire seferini gerçekleştiren yolcu uçağının Mısır hava sahasında kaybolmasının ardından başlatılan arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirterek, “Şuan için ihtimalleri reddetmiyor...

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2016 13:29
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2016 13:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mısır Başbakanı Şerif İsmail, Paris-Kahire seferini gerçekleştiren yolcu uçağının Mısır hava sahasında kaybolmasının ardından başlatılan arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirterek, “Şuan için ihtimalleri reddetmiyor ya da kabul etmiyoruz. Uçağın kaybolma nedenini açıklayabilmek için arama çalışmalarının sonuca bağlanmış olması gerekiyor” dedi
Mısır Başbakanı Şerif İsmail, Paris-Kahire seferini gerçekleştiren Mısır Havayolları’na ait yolcu uçağının bulunmasının ardından Kahire Havalimanı’na gelerek yetkililerden bilgi aldı. Başbakan İsmail, havalimanından ayrılırken basın mensuplarına yaptığı açıklamada, kayıp uçağın bulunması için arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü ifade etti. Şerif, bir basın mensubunun uçağın kaybolmasının terörle bağlantısına dair sorusuna, “Şuan için ihtimalleri reddetmiyor ya da kabul etmiyoruz. Uçağın kaybolma nedenini açıklayabilmek için arama çalışmalarının sonuca bağlanmış olması gerekiyor” dedi.
Yolcuların yakınları ise, yetkililerden bilgi almak amacıyla Paris ve Mısır’daki havalimanına geldi.
Öte yandan Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah El Sisi, Mısır uçağına dair gelişmelerin ele alınacağı Ulusal Güvenlik Konseyi toplantısına başkanlık ediyor.
Paris-Kahire seferini gerçekleştiren Mısır Havayolları’na ait yolcu uçağı, Mısır hava sahasına girdikten 16 kilometre sonra belirlenemeyen bir nedenle radardan kaybolmuştu. Uçakla son irtibatın uçağın radardan kaybolmadan 10 dakika önce kurulduğu ifade edildi. Uçakta İngiliz, Belçikalı, Cezayirli, Sudanlı, Çadlı ve Portekizli, 30 Mısırlı, 15 Fransız olmak üzere 56 yolcu ve 10 mürettebatın bulunduğu bildirilmişti. Uçağın terör şüphesiyle de radardan kaybolmuş olabileceği kaydedilmiş ve olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatılmıştı. Uçağın Akdeniz’e düşmüş olabileceği bildirilerek, Yunan yetkililerin de desteği ile bölgede arama kurtarma çalışmaları başlatılmıştı. Yunanistanlı yetkililer tarafından yapılan açıklamada ise uçağın Kerpe adası açıklarında düştüğü kaydedilmişti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.