Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Minik Yağmur'un annesine ömür boyu ceza

Almanya'da Gençlik Dairesi'nin gözetimi altında olduğu sırada, Hamburg’da ailesinin yanında geçirdiği iç kanama sonrası ölen 3 yaşındaki Yağmur’un anne ve babası hakkında açılan dava sonuçlandı. Davanın görüldüğü Hamburg Bölge...

Haber Giriş Tarihi: 25.11.2014 14:46
Haber Güncellenme Tarihi: 25.11.2014 14:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Almanya'da Gençlik Dairesi'nin gözetimi altında olduğu sırada, Hamburg’da ailesinin yanında geçirdiği iç kanama sonrası ölen 3 yaşındaki Yağmur’un anne ve babası hakkında açılan dava sonuçlandı. Davanın görüldüğü Hamburg Bölge Mahkemesi, Yağmur’un annesi 27 yaşındaki Melek Y.’ye ömür boyu, 26 yaşındaki babası Hüseyin Y.’ye ise ise 4,5 yıl hapis cezası verdi.

Mahkeme anneyi; kızını istismar etmek ve ölüme sebebiyetten, babayı ise kızını annesinden korumadığı için cezalandırdı. Anne sonuca itiraz etse bile 15 yıldan önce tahliye olamayacak. Annenin avukatı, müvekkilinin öldürmeye teşebbüsten değil de, yaralamadan dolayı ölüme sebebiyet vermekten ceza almasını isterken, babanın avukatı ise müvekkilinin, kızının ölümüyle yeterince acı çektiğini dile getirdi. Baba mahkemeyi göz yaşları içinde terk ederken, anne ise hiçbir yorum yapmadı.

GENÇLİK DAİRESİ DE SUÇLU

Üç yaşındaki Yağmur Y., 2013 yılın 18 Aralık’ta gördüğü şiddet sonrasında karaciğer yırtılmasından hayatını kaybetmişti. Yağmurun ölümünde hep babanın cinayet zanlısı olduğundan şüphelenilmiş, ancak görgü tanıkları ve telefon kayıtlarından elde edilen ipuçları Yağmur’un ölümüne annesinin sebep olduğu iddialarını güçlendirmişti. Zaman zaman bakıcı ailede de kalan Yağmur, ölümünden bir yıl önce başından yaralandığı için soruşturma başlatılmış, ancak soruşturma sonuçlanmadığı gibi son dönemlerde bebek gelişiminin kontrol edilmesi için yapılan U7a muayenesine götürülmediği de ortaya çıkmıştı.

Ölüm olayını inceleyen müfettişler ise gençlik dairesininde ihmali olduğu kanaatine varmıştı.

SON 10 YILDA 5 ÇOCUK

Hamburg’da son 10 yıl içinde gençlik dairesi gözetimindeki bakıcı ailede ya da kendi ailesinin gözetiminde açlık, uyuşturucu ve en son da şiddetten dolayı 5 çocuk öldü. Bunun üzerine muhalefet partilerini harekete geçerek meclis araştırma komisyonu kurulmasını sağladı. Komisyon, Yağmur’un ölüm nedeninin detaylı bir şekilde araştırılması, benzeri olayların tekrarlanmaması ve çocuk bakımının iyileştirilmesi için çalışıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.