Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mevlüt Çavuşoğlu, Tunus Dışişleri Bakanı Hamdi ile görüştü

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Tunus Dışişleri Bakanı Münci Hamdi ile bir araya geldi. İki ülke arasındaki işbirliğinin her alanda artırılması konusunun ele alındığı görüşmede ‘Arap Baharı’nın tetikleyen konumundaki Tunus’ta...

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2014 14:18
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2014 14:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Tunus Dışişleri Bakanı Münci Hamdi ile bir araya geldi. İki ülke arasındaki işbirliğinin her alanda artırılması konusunun ele alındığı görüşmede ‘Arap Baharı’nın tetikleyen konumundaki Tunus’ta sürecin yeni anayasa ile nihayetlenmiş olmasından Türkiye’nin duyduğu memnuniyet dile getirildi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Tunus Dışişleri Bakanı Münci Hamdi ile bir araya geldi. Bakanlıkta gerçekleşen görüşme sonrasında iki bakan ortak basın toplantısı düzenledi. Üç yıl önce Tunus halkının onur, hürriyet ve demokrasi arzusu ile başlattığı ve bölge ülkelerini de etkisi altına alan devrim sürecinin geçtiğimiz Ocak ayında kabul edilen Tunus Anayasası ile taçlandırıldığını kaydeden Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Tunus’ta yaşanan demokratikleşme sürecinin diğer bölge ülkelerine de ilham kaynağı olması temennisinde bulundu. Konuk Dışişleri Bakanı Hamdi ile iki ülke arasındaki işbirliğinin her alanda geliştirilmesi konularını ele aldıklarını kaydeden Çavuşoğlu, Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi’nin ikinci toplantısının Türkiye’de yapılacağını duyurdu.

Tunus Dışişleri Bakanı Münci Hamdi ise geçiş döneminde Türk halkı ve hükümetinin kendilerine verdiği destekten dolayı teşekkür etti. Hamdi, ülkesinin Türkiye ile stratejik bir ilişki içinde olduğunu vurgulayarak bunu daha da geliştirmek istediklerini ifade etti. İki ülke arasındaki ticari hacmin artırılması hususunu da ele aldıklarını kaydeden Hamdi, komşu ülkesi Libya’daki şiddetin barışçıl yollarla sona erdirilmesi için uluslara arası camiaya seslendi. Libya sorunun çözümün ancak barışçıl yollardan olması için çaba sarf ettiklerini kaydeden Tunus Dışişleri Bakanı, “Libya’nın toprak bütünlüğü için tek çözüm şiddetin sona erdirilmesi ve ulusal diyalog” sözlerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.