Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mevlüt Çavuşoğlu, Hırvatistan Dışişleri Bakanı ile görüştü

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, resmi temaslarda bulunmak üzere Türkiye’de bulunan Hırvatistan Başbakan Birinci Yardımcısı ve Dış ve Avrupa İşleri Bakanı Vesna Pusiç ile bir araya geldi. Görüşmelerde, başta ekonomi ve ticaret...

Haber Giriş Tarihi: 19.12.2014 17:30
Haber Güncellenme Tarihi: 19.12.2014 17:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, resmi temaslarda bulunmak üzere Türkiye’de bulunan Hırvatistan Başbakan Birinci Yardımcısı ve Dış ve Avrupa İşleri Bakanı Vesna Pusiç ile bir araya geldi.

Görüşmelerde, başta ekonomi ve ticaret olmak üzere iki ülke arasındaki ilişkiler tüm boyutlarıyla ele alındı. Türkiye’nin, AB üyelik süreci konusunun da değerlendirildiği görüşmelerde, iki ülkeyi ilgilendiren uluslararası hususlarda görüş alışverişinde bulunuldu. Görüşmelerin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Hırvatistan’ın Türkiye’nin AB üyeliğinin en büyük destekçilerinden biri olduğunu ifade ederek, Türkiye’nin de Hırvatistan’ın Avrupa-Atlantik kurumlarıyla bütünleşme sürecinde her zaman yanında olduğunu vurguladı. İkili ticaret hacminin yaklaşık 400 milyon dolar olduğunu belirten Çavuşoğlu, ticaret hacminin gelişmesi için yoğun çaba sarfedildiğini, Hırvatistan’da yatırım yapan Türk firmalarının Hırvat makamlarından her zaman destek gördüklerini ifade etti.

Konuk Bakan Pusic ise Hırvatistan’ın Türkiye’yle ilişkilerini her alanda geliştirmeye önem verdiklerini kaydetti ve Türkiye'nin AB üyeliğini desteklemeye devam edeceklerini belirtti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.