Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Merkel'in partisi, Euro karşıtı AfD'yi ciddiye almaya başlayacak

Almanya için Alternatif (AfD) partisinin son Thüringen, Brandenburg eyalet seçimlerinde yüzde 10’nun üzerinde oy alarak önemli bir başarı elde etmesi iktidar partisi Hıristiyan Demokrat Birlik (CDU) da tartışma başlattı. Bu zamana kadar AfD’yi...

Haber Giriş Tarihi: 15.09.2014 17:26
Haber Güncellenme Tarihi: 15.09.2014 17:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Almanya için Alternatif (AfD) partisinin son Thüringen, Brandenburg eyalet seçimlerinde yüzde 10’nun üzerinde oy alarak önemli bir başarı elde etmesi iktidar partisi Hıristiyan Demokrat Birlik (CDU) da tartışma başlattı. Bu zamana kadar AfD’yi ciddiye almayan CDU’nun, popülist partiye karşı strateji değiştirmesi bekleniyor.

Berlin CDU çevresinde parti yönetimine yapılan manifestoda AfD’yi yok saymanın yanlış olduğunun vurgulandığı ifade ediliyor. Wolfgang Bosbach ve Christean Wegner’in de yer aldığı manifestoyu kaleme alanlar, CDU’nun AfD’nin parti programını dikkatli şekilde analiz edip sağ popülist partinin muhafazakar seçmenine yönelmesini talep ettiler.

AfD’nin seçim başarılarının CDU’ya zarar verdiğini kaydeden partililer, “Eğer biz politik ve program olarak boş alan bırakırsak, halk tabanı zayıflar ve sağa kayma olabilir.” uyarısında bulundular.

ZDF’de sabah programına katılan Birlik Partileri CDU / CSU Grup Başkanı Volker Kauder, AfD ile olası bir işbirliğini kategorik olarak reddederek “AfD ile kesinlikle koalisyon yapmayacağız.” ifadelerini kullandı. CDU’nun AfD ile değil onun programıyla ilgilenmesi gerektiğini söyleyen Kauder, parti olarak önceliklerini ve isteklerini halka söyleyeceklerini kaydetti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.