Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Merkel'den İsviçre'ye 7 yıl aradan sonra resmi ziyaret

Almanya Başbakanı Angela Merkel, 7 yıl aradan sonra resmi ziyaret için İsviçre'nin başkenti Bern'e gedli.Resmi törenle karşılanan Alman Şansölye’nin gündeminde İsviçre ile AB arasında krize dönüşen ikili ilişkiler, göçmen sorunları...

Haber Giriş Tarihi: 03.09.2015 15:40
Haber Güncellenme Tarihi: 03.09.2015 15:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Almanya Başbakanı Angela Merkel, 7 yıl aradan sonra resmi ziyaret için İsviçre'nin başkenti Bern'e gedli.

Resmi törenle karşılanan Alman Şansölye’nin gündeminde İsviçre ile AB arasında krize dönüşen ikili ilişkiler, göçmen sorunları ve Zürih Havaalanı'nıyla ilgili iki ülke arasında yaşanan anlaşmazlıkların çözümü olacak.

Angela Merkel’i İsviçre Konfederasyonu Başkanı Simonetta Sommaruga karşıladı. Bern’de yoğun bir çalışma programı geçirecek olan Merkel, aynı zamanda Ekonomi Bakanı Johann Schneider-Ammann, Dışişleri Bakanı Didier Burkhalter ve ulaştırma ve enerjiden sorumlu Bakan Doris Leuthard ile de bir araya gelecek.

9 Şubat referandumu olarak hafızalarda kalan ve İsviçre’de AB vatandaşlarının oturum hakkı için kota konulmasını öngören yasa tasarısının kabulü sonrası durma noktasına gelen Avrupa Birliği-İsviçre ikili ilişkileri bu ziyaretin en önemli konu başlıkları arasında yer alıyor. Ayrıca son aylarda gittikçe insani drama dönüşen göçmen akınları da Merkel ziyaretinin önemli konularında biri.

En son 2008 yılında İsviçre’ye birkaç saatliğine kısa bir ziyarette bulunan Merkel’in bu sefer tam bir gün geçirecek. Yoğun ikili görüşmelerin sonunda Merkel, Bern Üniversitesi’ndeki programa katılarak kendisine 2009 yılında layık görülen onursal doktora unvanını alacak ve bir konuşma yapacak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.