Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Merkel’den Erdoğan Şiiri Açıklaması

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Alman komedyenin okuduğu şiirin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret içerdiği gerekçesiyle Türkiye’nin yaptığı başvuruyla ilgili, “Türkiye’nin verdiği notayı inceliyoruz” dedi.Cumhurbaşkanı...

Haber Giriş Tarihi: 12.04.2016 17:48
Haber Güncellenme Tarihi: 12.04.2016 17:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Almanya Başbakanı Angela Merkel, Alman komedyenin okuduğu şiirin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret içerdiği gerekçesiyle Türkiye’nin yaptığı başvuruyla ilgili, “Türkiye’nin verdiği notayı inceliyoruz” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Alman kanalında yayınlanan programında kendisine hakaret içeren bir şiire yer verdiği gerekçesiyle Alman Komedyen Jan Böhmermann hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Türkiye ise Böhmermann’ın yargılanması için Alman Dışişleri Bakanlığına sözlü nota vermişti. Bu gelişmelerin ardından Almanya Başbakanı Angela Merkel konuyla ilgili açıklama yaptı. Türkiye’nin isteğinin “son derece dikkatli” bir şekilde incelendiğini ifade ederek, incelemenin gelecek günlerde sonuçlanacağını dile getirdi. Türkiye ve Almanya’nın mülteci krizine ortak siyasi bir çözüm aradığını vurgulayan Merkel, “Ancak ifade özgürlüğü gibi temel haklar, üzerinde konuşulan tüm sorunlardan bağımsız olarak geçerlidir” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.